Vágólapra másolva!
2006. január 1-től új szövetségi kapitány irányítja majd a világbajnok magyar nőivízilabda-válogatottat, miután az eddigi szakvezető, az olimpiai bajnok Faragó Tamás szerződése ez év december 31-én lejár, ő pedig nem kívánja azt meghosszabbítani.

Faragó arra kérte a Magyar Vízilabda Szövetség elnökét, Martin Györgyöt, valamint Beck György alelnököt, a női válogatott szövetségi vezetőjét: fogadják el és értsék meg döntését. Hármasikreinek nevelése mellett eddig is csak azért tudta ellátni a szövetségi kapitányi tisztet, mert felesége aránytalanul sok terhet levett a válláról.

Most hogy hitvese visszatér a szakmájába dolgozni, rajta a sor, hogy segítse őt. Ezért képtelen a különösen a nyári óvodai szünetre eső edzőtáborozásokon, nemzetközi tornákon olyan intenzitással dolgozni, ahogy ez egy szövetségi kapitánytól elvárható - indokolt 1976 olimpiai aranyérmese.

Az MVSZ vezetése, megköszönve Faragó eddigi kiváló munkáját, tudomásul vette a női válogatottat idén világbajnoki címig vezető kapitány döntését.