Sevillai védő pottyant ki a holland Eb-keretből

Vágólapra másolva!
Khalid Boulahrouz maradt ki az utolsó pillanatban a holland labdarúgó-válogatott 23 fős Európa-bajnoki keretéből. A Sevilla futballistáját Mario Melchiot és Andre Ooijer sérülése miatt utólag hívta be a kerethez Marco van Basten szövetségi kapitány. Miután azonban mindkét játékos felépült, a szakvezető Boulahrouzt hagyta ki az edzőtáborban készülő 24 tagú együttesből.
Vágólapra másolva!

A hollandok a halálcsoportnak is nevezett C jelű négyesben a világbajnok Olaszországgal, a vb-ezüstérmes Franciaországgal és Romániával találkoznak.

A holland keret:
kapusok: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam), Henk Timmer (Feyenoord)
védők: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Ajax Amsterdam), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Mario Melchiot (Wigan Athletic), Andre Ooijer (Blackburn Rovers)
középpályások: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (Twente Enschede), Nigel de Jong (Hamburger SV), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Demy de Zeeuw (AZ Alkmaar)
támadók: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax Amsterdam), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)