Cristiano Ronaldo: minden héten lottóötös Madridban

Vágólapra másolva!
Brit sajtóértesülések szerint a Real Madrid minden idők eddigi legnagyobb futballistafizetését, heti 300 ezer fontot - csaknem 92 millió forint - kínál Cristiano Ronaldónak, a Manchester United portugál labdarúgójának.
Vágólapra másolva!

A Daily Express című napilap szerint a spanyolok ötéves szerződéstervezet tettek a 23 éves klasszis elé, amely összesen 75 millió fontról szól.

Ronaldo ugyanakkor kijelentette: jelenleg nem foglalkozik a lehetséges klubcserével, mert a portugál válogatottal a szombaton kezdődő Európa-bajnokságra készül.

David Beckham - még szerdán - úgy nyilatkozott, nem javasolja Ronaldónak, hogy a Manchester Unitedtől a Real Madridhoz szerződjön.

"Azt gondolom, hogy Cristiano most van a legjobb helyen, mindenki elhiheti nekem, tudom miről beszélek" - mondta Beckham, aki 2003-ban igazolt a Manchester Unitedtől a Real Madridhoz.

Az angol középpályás öt évvel ezelőtt 35 millió euróért váltott klubot, a madridiak a portugál klasszisért 80 milliót kínálnak. Sir Alex Ferguson, a manchesteriek szakvezetője ingerülten reagált a spanyolok ajánlatára.

"A Real évek óta belőlünk él, elvitte tőlünk Beckhamet, Van Nistelrooyt, tavaly még az erőnléti edzőmet is elvitték a madridiak, de Cristianót nem kapják meg" - jelentette ki Ferguson.

"Ronaldónak olyan szerződése van 2012-ig, hogy azt egész biztosan nem fogja a Real kedvéért felbontani."

A heti 300 ezer fontos fizetésen talán mégiscsak elgondolkodik a portugál, hiszen ezzel majdnem másfélszer annyit kereshetne, mint a Premier League topjátékosai (John Terry és Frank Lampard például 130 ezret keres a Chelsea-nél).

Forrás: EPA

Vajon csúcsra érhet a portugálokkal?

Immáron egy másik forrás, a spanyol Marca szerint a luzitán cselgép közeli barátainak, rokonainak úgy nyilatkozott, hogy nyáron valóban el akarja hagyni a Manchestert, a madridiaknak pedig azt "üzente", hogy ha tényleg megkapja az ígért summát, akkor kész a klubváltásra.

A madridi csapat elnöke, Ramon Calderon szerint ugyanakkor nem olyan egyszerű Ronaldo szerződtetése, mert az még hagyján, hogy a királyi gárdának nincs elég pénze az Aranylabda-várományos portugálra - többe kerülne, mint Zinedine Zidane 2001-ben, érte akkor 46 millió fontot adott a Real -, de a fizetését sem lenne könnyű összekaparni.

Caleron szerint akkor lenne Ronaldo járandóságára elengedő pénz, ha a mezéből többet értékesítenének, mint korábban David Beckhaméből - abból pedig elég sokat eladtak...