Visszavonul a válogatottságtól a bakizó görög kapus

Vágólapra másolva!
Andonisz Nikopolidisz, a görög labdarúgó-válogatott kapusa bejelentette, hogy szerdán, a spanyolok elleni Eb-mérkőzésen szerepel utoljára a nemzeti együttesben.
Vágólapra másolva!

Nikopolidiszt hazájában sokan bírálták amiatt, hogy szombaton, az oroszok elleni mérkőzés 33. percében fölöslegesen jött ki a kapujából. Hibáját az oroszok góllal büntették, és ezzel meg is nyerték az összecsapást.

A görögök második veresége - az első fordulóban a svédekkel szemben maradtak alul 2-0-ra - a kisesést jelentette a számukra a svájci-osztrák közös rendezésű Eb-n.

* * *

Andre Ooijer és Nigel de Jong szinte biztosan nem lép pályára a holland válogatott Románia elleni záró csoportmérkőzésén a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Legalábbis erre enged következtetni Marco van Basten vasárnapi nyilatkozata, mely szerint pihentetni fogja azt, akit fáradtnak lát, vagy sárga lapot gyűjtött be korábban. Márpedig az olasz és a francia együttest egyaránt három góllal legyőző, s ezzel már biztos csoportgyőztes oranje alapemberei közül Ooijer és De Jong gyűjtött be lapot, s egy újabb figyelmeztetés egymeccses eltiltást vonna maga után mindkettejük esetében.

A fiatal szakvezető ugyanakkor ismét elmondta, hogy csapata nem veszi majd félvállról az egyébként számára tét nélküli találkozót. "Az, hogy már biztos elsőként negyeddöntősök vagyunk nagyon szép, de továbbra is a legjobbunkat akarjuk hozni. Számomra minden meccs nagyon fontos, és ez akkor is így van, ha néhány eddig kezdő játékosom nélkül állunk fel" - mondta a tréner, hozzátéve, hogy a korábban sérüléssel bajlódó, a franciák ellen azonban már csereként játszó - és gólt szerző - Arjen Robben mindenképpen kezdeni fog kedden.

A hollandok elszántságában és sportszerűségében bízik a harmadik körben egymás ellen pályára lépő világbajnok olasz és vb-ezüstérmes francia nemzeti csapat is. A két egypontos együttes ugyanis semmiképpen sem juthat tovább a nyolc közé, amennyiben a románok győzni tudnak Van Basten alakulata ellen.