Ribéryt megoperálták, Barzaglira műtét vár

Vágólapra másolva!
Két nappal az olaszok elleni sérülését követően megműtötték Franck Ribéryt, az Európa-bajnokságon a csoportküzdelmek után búcsúzott francia válogatott labdarúgóját.
Vágólapra másolva!

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern alelnöke elárulta: az operáció jól sikerült, a francia klasszisnak pedig nyolc hetet kell majd kihagynia, így várhatóan ott lehet a Bundesliga augusztus 15-i rajtján.

Térdsérülés miatt már biztosan nem léphet pályára az Európa-bajnokságon Andrea Barzagli, a világbajnok olasz válogatott labdarúgója.

A 27 éves középső védő az együttes csütörtöki tréningjén dőlt ki a sorból, és - akárcsak a torna előtt megsérült Fabio Cannavarót - valószínűleg műteni kell.

Barzagli az olaszok első mérkőzésén, a hollandok elleni 3-0-ás vereség alkalmával volt kezdőjátékos. Roberto Donadoni együttese vasárnap a spanyolokkal találkozik a legjobb négy közé jutásért.

* * *

Koraszülött kislányának halála miatt a labdarúgó Európa-bajnokságon negyeddöntős hollandok edzőtáborát elhagyó, ám csütörtökön visszatért Khalid Boulahrouz játékra jelentkezett Marco van Basten szövetségi kapitánynál.

"Amikor visszajött, köszönetet mondott a csapatnak és a vezetőknek, szeretne továbblépni. Azt mondta, készen áll a játékra szombaton" - nyilatkozta van Basten.

"A legerősebb oldalát mutatta a társaknak. Egy célért küzdünk, és ebben Khalid is velünk van" - mondta Edwin van der Sar, a hollandok csapatkapitánya.

A mindhárom csoportmérkőzésen kezdő Boulahrouz feleségét komplikációk miatt szerdán kórházba szállították. A futballista párja koraszüléssel kislányt hozott világra, a baba életét azonban nem sikerült megmenteni.

A hollandok szombaton az oroszokkal találkoznak az Eb negyeddöntőjében.