A hollandokat kiütötte a Hiddink-féle vodkanarancs

Vágólapra másolva!
Ismét bebizonyosodott, hogy ha egy válogatott a csoportkörben parádézik, attól még simán kizúghat az egyenes kieséses szakaszban. Ezúttal Hollandia volt az áldozat, amely az Eb bázeli negyeddöntőjében nem bírt a Guus Hiddink által remekül felkészített oroszokkal, akik a Zenit UEFA-kupa-diadal után újra térdre akarják kényszeríteni az öreg kontinenst egy Andrej Arsavin nevű zseni vezérletével.
Vágólapra másolva!

Dajka Balázs helyszíni tudósítása Bázelből

Az eddigi előzményeket tekintve nem volt meglepő, hogy Bázelt magáévá tette a narancsba öltözött szurkolóhad, a pályaudvar mozgólépcsőjén már négy órával a kezdés előtt minden huszadik hollandra jutott egy-egy "civil", pedig ekkor még nem is volt ott mind az előre jelzett 150 ezer németalföldi a városban.

Természetesen a jegyüzérek is ellepték a pályaudvart, a környék összes rosszarcú tagja feltűnt belépőket lobogtatva, és kétszer is harciasan figyelmeztettek, hogy ha lehet, akkor ne mászkálják a közelükben fényképezővel. A holland embertömeg érkezése a forgalmat is felforgatta, több villamosmegállót is áthelyeztek, de a járművek alig tudtak haladni a pályaudvar környékén, mert a síneket is elfoglalta az amúgy békés, de igencsak szomjas horda.

Útban a stadion felé egy négyfős holland csoport próbált meggyőzni, hogy életem lehetőséget mulasztom el, ha nem tőlük veszek jegyet a meccsre, a 800 eurós ajánlat azonban valamiért nem villanyoz fel. Nem sokkal arrébb egy drukker az emberek jószívűségére alapoz, nyakában egy tábla lóg, azon a felirat: "Aki szereti a focit, az adjon nekem egy ingyenjegyet", lapzártánkig nem érkezett jelentés, hogy sikerrel járt-e a kissé naiv próbálkozó.

A szokatlanul meleg időben már a sör sem hűsíti eléggé a drukkerek egy részét, így a szervezők sietnek a segítségükre, egy tűzcsap megnyitásával rögtönöznek szökőkutat a stadion mellé. Odabenn abszolút hazai pályát varázsolnak a hollandok, egy kis sarok kivételével minden narancssárgában tündököl. A szokásos meccs előtti zászlókörbeadós játékban új rekordot szül az orosz-holland összjáték, 1:07 perc az új limit, ennyit a kezekről, jöjjenek a lábak, és azok tulajdonosai.

A bemutatásnál a koraszülött kislányát elveszítő Boulahrouz kapja a legnagyobb tapsot, a szurkolók is értékelik a kőkemény védő sportemberi tartását. A házigazda svájciaknak is jutott némi sikerélmény, Busacca révén ugyanis hazai bíró fújja a sípot, ismerős helyzet, hiszen nekünk is ez jutott az utóbbi években a nagy eseményeken, figyelni, hogy játékvezetőink milyen meccseket kapnak.

Bár az oroszok szinte elvesznek a hollandok között, de a táboruk nem rekedt be a hideg söröktől (vagy meleg vodkával hangoltak), és óriási elánnal szól a Rossija, Rossija kiáltás, érthető az eufória, hiszen előzetesen nem sokan hitték, hogy a szbornaja még érdekelt lesz a torna végjátékában is. Az már a meccs előtt kiderült, hogy Robben mezét elég lesz egyszer átöblíteni a mosodában, a Real Madrid villámembere ugyanis ágyékhúzódást szenvedett, és Van Basten kapitány jelezte, hogy eltekint játékosa szerepeltetésétől.

Forrás: [origo]

10 frankért maszk mögé bújhattak a szégyenlős fanatikusok (még több kép)

Boulahrouzzsal folyamatosan érzékeltette a holland tábor, hogy nem hagyja magára a bajban, a kezdőrúgás előtt a szokásosnál is hangosabban zúgott a neki írt dal, majd pár perc múlva a Liverpool-himnusz, You 'll never walk alone refrénje is felhangzott.