Vágólapra másolva!
Az olasz Roberto Rosetti vezeti majd az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi, bécsi döntőjét.
Vágólapra másolva!

Rosetti 1983-ban kezdte a bíráskodást, ott volt a 2006-os németországi világbajnokságon, amelyen négy találkozón fújta a sípot. A bíró angolul és franciául beszél, munkáját Alessandro Griselli és Paolo Calcagno fogja segíteni, a negyedik játékvezető pedig a svéd Peter Fröjdfeldt lesz.

Kijelölték a két elődöntő játékvezetőit is: a szerdai német-török meccset a svájci Massimo Busacca, míg a csütörtöki orosz-spanyol találkozót a belga Frank De Bleeckere vezeti.

* * *

Már több mint egymilliárd oldalletöltést regisztráltak az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos honlapján. Ezt a torna szervezőbizottsága jelentette be.

A viadal ideje alatt - azaz csak júniusban - eddig 42 millióan tekintették meg az európai szövetség (UEFA) által életre hívott internetes portált, ez 250 százalékos növekedés a négy évvel ezelőtti Eb-hez képest.

A napi rekord 4,3 millió látogató volt. A kimutatások szerint az internetezők 63 százaléka Európából, 20 százaléka Amerikából, 14 százaléka pedig Ázsiából követi figyelemmel a torna eseményeit.

Küldje a #FUTBALLMMS kódszót sms-ben a 777-re, és fotókkal kiegészített információkhoz juthat mindössze havi 499 forintért! A regisztrációs sms díja 72 forint.
A szolgáltatást T-Mobile-ügyfelek vehetik igénybe. (x)