Meghallgatta Arsavin imáját a Barca

Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona érdeklődik a labdarúgó Európa-bajnokságon elődöntős orosz válogatott sztárja, Andrej Arsavin iránt. Ferran Soriano, a klub alelnöke beszélt arról, hogy hónapok óta figyelik az UEFA-kupa-győztes Zenit játékosának fejlődését.
Vágólapra másolva!

"Valóban szeretnénk megszerezni, de ez nem egy hirtelen jött ötlet az Eb hatására, mert már régóta nyomon követjük a pályafutását" - mondta a barcelonai Mundo Deportivo című lapnak a sportvezető.

Soriano ugyanakkor azt is hozzátette, hogy szerinte nem lesz könnyű leszerződtetni Arsavint, mivel "most mindenki őt akarja". Az növelheti a katalánok esélyeit, hogy a 27 éves középpályás hétfőn kijelentette, legszívesebben Spanyolországban futballozna, majd szerdán már konkrétan a Barcelonát nevezte meg álmai csapatának.

"Már megkaptuk a hivatalos ajánlatot a futballistáért, de csakis az Európa-bajnokságot követően fogunk foglalkozni az üggyel" - mondta Konsztantyin Szarszanyja, a Zenit sportigazgatója. A szentpétervári klub vezetője egyelőre nem árulta el, hogy mekkora összegről szól a Barca ajánlata, ám a spanyol hírforrások 15 millió euróról tudnak.

Arsavin nemcsak a Barca célkeresztjében van, ugyanis az Arsenal, a Newcastle United, a Manchester City és a Schalke 04 is bejelentkezett érte.

* * *

Luis Figo megállapodott az Internazionale vezetőivel, hogy további egy évig az olasz bajnokcsapat labdarúgója marad.

"Az előző szezonban rengeteg meccset kellett kihagynom sérülés miatt és nem így akarok elbúcsúzni a futballtól. Még egy évet szeretnék játszani, s nagyon örülök, hogy kívánalmam egybeesett az Interével" - mondta a 35 éves portugál középpályás a Gazzetta dello Sport című lapnak.

Figo ezzel véget vetett pályafutása befejezéséről, illetve a közel-keletre szerződéséről szóló pletykáknak.

* * *
Lilian Thuram az FC Barcelonától a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatához szerződik a L'Equipe című szaklap szerint.

Az újság arról számolt be, hogy a 36 éves védő már meg is állapodott 1 plusz 1 éves szerződésben a francia klubbal, s az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton is túlesett már. A párizsi együttes ugyanakkor hivatalosan még nem erősítette meg az értesülést.

A francia válogatottal világ- és Európa-bajnok Thuram a 2008-as kontinensviadal után - ahol a franciák a csoportkörben búcsúztak - lemondta a további szereplést a nemzeti együttesben, melyben 142-szer lépett pályára.

Küldje a #FUTBALLMMS kódszót sms-ben a 777-re, és fotókkal kiegészített információkhoz juthat mindössze havi 499 forintért! A regisztrációs sms díja 72 forint.
A szolgáltatást T-Mobile-ügyfelek vehetik igénybe. (x)