Nem nyugszik az osztrák futballprovokátor

Vágólapra másolva!
Az osztrák futballprovokátornak nevezett Michael Kriess saját maga számára kívánja zároltatni a labdarúgó Európa-bajnokság győztesének járó kupát, az erről szóló keresetet be is nyújtotta a bécsi bíróságra, ahol gyorsított eljárásban kérte az ítélet meghozatalát.
Vágólapra másolva!

A korábbi válogatott futballista, Werner Kriess fia azt követően szánta el magát erre a lépésre, hogy két nappal a kontinenstorna előtt az európai szövetség (UEFA) felbontotta szerződését és nem működhetett közre műsorközlőként az innsbrucki és klagenfurti stadionban.

Az UEFA Kriess "múltja" miatt nem engedélyezte ennek a feladatnak az ellátását.

Kriess az őt ért anyagi- és erkölcsi kár, illetve hírnevének megsértése miatt 58 980 eurós kártérítésre tart igényt. Mivel elmondása szerint attól fél, hogy az UEFA ezt az összeget nem kívánja kifizetni, biztosítékként le szeretné foglaltatni a győztesnek járó trófeát, melynek értékét egy szakértő 15 400 euróra becsülte.

Kriess 2007 őszén hívta fel magára a figyelmet, amikor aláírásokat gyűjtött a házigazda osztrák válogatott visszalépéséért, mert úgy gondolta, a házigazdák sokkal gyengébbek a riválisoknál.

Egy honlapot is létrehozott, melynek címlapján az osztrák címerállatot, a sólymot fejbe lövik egy labdával. Emiatt a bíróság 1500 euróra megbüntette.

Küldje a #FUTBALLMMS kódszót sms-ben a 777-re, és fotókkal kiegészített információkhoz juthat mindössze havi 499 forintért! A regisztrációs sms díja 72 forint.
A szolgáltatást T-Mobile-ügyfelek vehetik igénybe. (x)