Domenech a gyenge Eb-szereplésbe sem bukott bele

Vágólapra másolva!
Raymond Domenech marad a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Ezt Jean-Pierre Escalettes, a helyi szövetség elnöke jelentette be.
Vágólapra másolva!

"Nem történt semmi katasztrófa az Eb-n, Domenechnek így is nagyszerű eredményei vannak" - nyilatkozta az elnök. A szövetség szavazásán a 19 elnöksége tag közül 18-an gondolták úgy, hogy továbbra is Domenechnek kell irányítania a válogatottat.

A trénert a francia közvélemény és a sajtó is gyakran támadta, miután olyan játékosokat hagyott ki a keretből mint David Trezeguet (Juventus), Philippe Mexés (AS Roma), vagy éppen Mathieu Flamini (Arsenal). Ugyanakkor a válogatott erősségei, Franck Ribéry, Patrick Vieira, és az európai szövetség elnöke (UEFA), Michel Platini is Domenech maradása mellett "lobbizott".

Az 56 éves szakember - aki a 2010-es dél-afrikai világbajnokságig hosszabbította meg szerződését - 2004-ben vette át a nemzeti csapat irányítását, amellyel két évvel később világbajnoki ezüstérmet nyert, ám a vasárnap befejeződött osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon már a csoportküzdelmek után, egyetlen szerzett ponttal és rúgott góllal búcsúzott.

A Domenech-csapat első világbajnoki selejtezőjét szeptember 10-én Szerbia ellen játssza hazai pályán.