Ír-lengyel-horvát bunyó hozta az Eb újabb balhéját

Vágólapra másolva!
A foci-Eb harmadik napja sem telt el rendbontás nélkül. A C csoport meccseinek helyt adó Poznanban a csapatuk vasárnapi meccsére hangoló írek és horvátok csatájába a házigazda lengyelek is beszálltak.
Vágólapra másolva!

Kitiltották a detoxba kerülő oroszokat a lengyel stadionokból

Vasárnap hajnalban verekedés tört ki Poznanban, az ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság helyszínén. A rendőrség összesen 14 embert tartóztatott le.

A hatóságok közleménye szerint tíz lengyel, három ír és egy horvát szurkolót vettek őrizetbe, miután a drukkerek üvegekkel és székekkel támadtak egymásra.

Poznanban vasárnap 20:45 órától Írország-Horvátország mérkőzést rendeznek az Eb-n, később az olasz-horvát és az olasz-ír meccset is itt játsszák.

A poznani eseményeket több hasonló rendbontás előzte meg, pénteken az orosz válogatott csehek elleni győzelme után orosz huligánok támadtak Wroclawban a helyi rendezőkre, és alaposan helybenhagyták őket. Ugyanezen a napon a társrendező Ukrajnában is elcsattant néhány pofon, Lvovban ukránokkal szólalkoztak össze az orosz szurkolók.

Szintén szombaton hozták nyilvánoságra, hogy holtan találtak egy 46 éves spanyol szurkolót a donyecki régió egy kis falujában. A rendőrség már korábban keresést indított a férfi után, miután a makajevkai szálloda személyzete jelentette eltűnését.

Az Eb első rendbontása már a nyitónap előtt lezajlott, csütörtök este ötven lengyel huligán támadott meg egy lodzi kocsmát, és az ott iszogató angol és orosz szurkolókat hosszasan rugdosta és ütlegelte.