Történelmi mélyponton, de még mindig nem reménytelen helyzetben a hollandok

Vágólapra másolva!
Most már elmondhatjuk, nem sikerült a formaidőzítés a holland labdarúgó-válogatott számára, amely mind a két meccsét elvesztette az Eb-n, pedig ilyenre 17 éve nem volt példa. Az Oranje helyezete még így se reménytelen, ha nyernek legalább két góllal a portugálok ellen, miközben a németek elverik a dánokat, akkor bejutnak a negyeddöntőbe, amire még soha nem volt képes olyan csapat, amely elbukta első két meccsét.
Vágólapra másolva!

A De Telegraaf öt olyan statisztikai adatot szedett össze, amely miatt morcosak lehetnek a hollandok:
- Először fordul elő a hollandokkal, hogy zsinórban három vereséget szenvednek el a nagy tornákon: a dánok és a németek elleni zakót megelőzően a 2010-es vébé döntőjében maradtak alul hosszabbítás után.

- 1995-ben fordult elő utoljára, hogy egymás után két meccset is elvesztett az Oranje, akkor a csehek (1-3) és a fehéroroszok (0-1) ellen maradt sikerélmény nélkül a holland csapat.

- Olyanra sem volt még példa, hogy a hollandok egy nagy tornán nullapontosak legyenek két meccs után. Az a szerencséjük, hogy a csoportbeli eredmények miatt még így is továbbjuthatnak, pedig korábban egyetlen csapat sem tudott eljutni az egyenes kieséses szakaszba, amely ennyire rosszul rajtolt.

- Először került olyan helyzetbe a holland csapat az Eb-k és vébék történetében, hogy a szünetre kétgólos hátrányba került, és ahogy más hasonló helyzetben lévő csapatnak, nekik sem sikerült innen nyerniük a második félidőben.

- Hogy a holland védelem nem az igazi, azt jól mutatja, hogy a vébé- és Eb-meccseket tekintve a legutóbbi hét találkozón mindig kapott legalább egy gólt a csapat. Utoljára a japánok elleni vb-csoportmeccset sikerült lehozni kapott gól nélkül.

És három érdekesség az eddigi egyetlen gólszerzőről:
- Azzal, hogy Van Persie a németek elleni meccs 73. percbében gólt szerzett, megszakadt a hollandok 300 perces góltalansági sorozata. Ezt megelőzően nagy tornán az Uruguay elleni, 3-2-re megnyert vb-elődöntőn kerülhetett sor holland gólörömre.

- Van Persie a legutóbbi négy nagy tornán egyaránt eredményes volt, a 2006-os vébén Elefántcsontpart, a 2008-as Eb-n Franciaország és Románia, a 2010-es vébén pedig Kamerun ellen iratkozott fel a gólszerzők közé.

- Az Arsenal csatára 29. gólját szerezte a válogatottban, ezzel megelőzte Beb Bakhuysot, és feljött a rangsor nyolcadik helyére.