Banánokat dobtak Balotelli felé a horvát szurkolók

Vágólapra másolva!
Banánokat dobtak horvát szurkolók az olaszok színes bőrű játékosa, Mario Balotelli felé a labdarúgó Európa-bajnokság csütörtöki poznani mérkőzésén.
Vágólapra másolva!

Az eset az egyik olasz támadás alkalmával történt, a banánokat a pálya mellett tevékenykedő UEFA-alkalmazottak szedték föl.

A horvát szurkolók az olaszok akcióinál rendre fütyültek, amikor pedig Balotellinél volt a labda, majomhangokat utánoztak.

Balotelli komoly fenyegetést fogalmazott meg az Eb előtt: "Ha az utcán valaki utánam hajít egy banánt, akkor börtönbe kerülök, mert kinyírom az illetőt." Hozzátéve: ha a pályán éri inzultus az Eb során, azonnal levonul és hazautazik.

Michel Platini UEFA-elnök erre reagálva jelezte: ha Balotelli - vagy bárki más - levol a pályáról, sárga lapot fog kapni.

Forrás: AFP/Philippe Marcou

A csatár ügynöke ezután Balotelli szavait tolmácsolva kijelentette: csalódtak Platiniben. "Az UEFA reakciója Mario kijelentésére nagyon furcsa volt, és én mást vártam volna" - nyilatkozta Mino Raiola. "Nem hiszem, hogy Platini tett volna bármit is a játék fejlődése vagy a játékosok érdekében - legalábbis a Mariónak adott válasza ezt mutatja."

Az UEFA korábban már jelezte, hogy minden rasszista jellegű atrocitással szemben szigorúan fellép, és erre kérte az Eb lengyel és ukrán házigazdáit is.