Megszegte az alkoholtilalmat az ukrán miniszterelnök

Vágólapra másolva!
Mikola Azarov ukrán miniszterelnök egy svéd szurkolóval sörözött a hivatalában, miután megnyerte ellene a fogadást. Az ellenzék tízdolláros büntetést szabna ki rá szabálysértésért.
Vágólapra másolva!

Elfeledkezett az ukrán miniszterelnök a hivatali alkoholtilalomról, és megszegte a szabályokat azzal, hogy meghívott sörözni egy svéd szurkolót - írta a Guardian.

Mikola Azarov miniszterelnök egy Ola Sjöstedt nevű svéd szurkolóval fogadott a hétfői ukrán-svéd meccs eredményére, a kormányfő természetesen hazája válogatottjára tett. Miután Sevcsenkóék 2-1-re győztek Ibrahimovicsék ellen, Azarov meghívta Sjöstedtet egy sörre a miniszterelnöki hivatalba.

A találkozóról fénykép készült, ami kikerült a világhálóra, ahogy a kormányfő ukrán sállal a nyakában széles vigyorral sörözik a svéd szurkolóval. Az ukrán ellenzék kapva kapott az alkalmon, ugyanis az ukrán törvények szerint hivatali helyiségekben nem lehet alkoholt, még alacsony alkoholtartalmút sem, fogyasztani.

Mikola Tomenko ellenzéki vezető közleményben reagált a szabálysértésre. "Szégyenletes és elfogadhatatlan, hogy az ország vezetői figyelmen kívül hagyják a törvényeket és az erkölcs védelmének kötelezettségét, ahogy erős alkohol fogyasztásán kapták munkaidőben és állami hivatalban" - közölte a hivatalnok.

Tomenko szerint 85 hrivnya (10 dollár) büntetést kellene fizetnie, mint ahogy a szabálysértésért ez jár. Felszólította a rendőrséget, hogy járjanak el az ügyben.