A horvátok nem olyanok, mint Buffon

Vágólapra másolva!
Elindult az üzengetés az olasz és a horvát fociválogatott között az Eb-n, miután Gianluigi Buffon állítólag azt mondta, akár pénzt is tenne rá, hogy a horvátok és a spanyolok egy 2-2-vel kiejtik az olaszokat az utolsó körben. Buffon már átélte ugyanezt a bukást a 2004-es Eb-n, amikor a dán-svéd 2-2-es végeredménye miatt estek ki az olaszok.
Vágólapra másolva!

"Attól még, hogy Gianluigi Buffon szeret meccsekre fogadni, nem jelenti azt, hogy mi is foglalkozunk ilyesmivel" - gúnyolódott a már többször is bundagyanúba keveredett olasz kapussal Darijo Srna. "Nem hiszem, hogy komolyan gondolta, hogy előre megbeszéljük az eredményt a spanyolokkal."

A szövetségi kapitány, Slaven Bilic is felháborodottan nyilatkozott a La Gazetta Dello Sportnak: "Soha nem jutna eszünkbe ilyesmi, soha! Ennek az ellenkezőjét állítani sértés számomra. Horvátok vagyunk, és büszkék vagyunk erre."

A horvát válogatottnál az keltette a felháborodást, hogy a sajtóból arról értesültek: Buffon elkeseredésében azt mondta, akár a pénzét is rátenné, hogy a spanyol-horvát 2-2-re fog végződni. Az olasz kapus ezzel szemben a több internetes oldal által is idézett nyilatkozatában is kijelentette, hogy a két csapat nem egy kategóriát képvisel, és bízik a spanyolok erkölcsi tartásában, akik szerinte komolyan fogják venni a meccset.

Az olaszok két meccsen két pontot gyűjtöttek, és hiába verik meg a zárókörben Írországot, ha az egyaránt négypontos horvátok és spanyolok 2-2-t játszanak. Ekkor ugyanis három ötpontos csapat között az egymás elleni összevetés dönt, ebben pedig kevesebb rúgott góllal az olaszok lennének a harmadikok.

Buffonnak egyébként minden oka megvolna arra, hogy gyanakodjon, miután 2004-ben már átélte ugyanezt a helyzetet az olasz válogatottal az Eb-n. A dánok és a svédek ugyanis az utolsó csoportkörben 2-2-t játszva kiejtették Olaszországot.