A dánok és a németek akár ki is golyózhatják a portugál, holland párost

Vágólapra másolva!
Két győzelme ellenére még Németország sem érezheti magát biztos továbbjutónak, de nagy csoda kellene ahhoz, hogy ne legyen ott a negyeddöntőben. Dánia viszont csak akkor lehet biztos a dolgában, ha begyűjti a három pontot.
Vágólapra másolva!

A B csoportban meglehetősen bonyolult a helyzet, de a német szurkolóknak azért nem nagyon kell aggódniuk. A csapatuk ugyanis az első két mérkőzését megnyerte, és csak akkor esne ki, ha az utolsó találkozót elveszítené Dánia ellen, de még egy 3-2-es vereség is belefér Joachim Löw csapatának, ez esetben ugyanis a dán és a német válogatott menne tovább a legjobb nyolc közé.

A németek jelenlegi formáját elnézve nehéz elképzelni, hogy kikapjanak Dániától, de a csapat menedzsere, Oliver Bierhoff a biztonság kedvéért mindenkit óva intett attól, hogy előre elkönyvelje a továbbjutást.

Már csak azért is, mert a dánok mumusnak számítanak a német válogatott számára: a két együttes legutóbbi három barátságos mérkőzésén Dánia veretlen maradt, és kétszer is megverte a németeket, tétmeccsen pedig utoljára az 1992-es Eb döntőjében találkoztak, amikor szintén a dánok nyertek.

Löw nem is tervezi, hogy felforgatja a kezdő tizenegyét, és a helyett, hogy lehetőséget adna az eddig a kispadon kucorgó játékosoknak, megint a megszokott csapatot küldi pályára. Egy helyen azért kénytelen változtatni, a jobbhátvéd Jerome Boateng ugyanis eltiltás miatt nem játszhat, a helyén alighanem Lars Bender kap lehetőséget, és így Philipp Lahm maradhat a bal szélen.

Az eddig nem villogó Lukas Podolski is megőrzi helyét a kezdők között, és ha pályára lép, akkor a századik válogatottságát ünnepelheti, ez eddig mindössze hat német futballistának adatott meg. Podolski klasszis klubnak lesz a tagja, hiszen eddig Thomas Hässler, Franz Beckenbauer, Jürgen Kohler, Jürgen Klinsmann, Lothar Matthäus és Miroslav Klose viselte legalább százszor a német válogatott mezét.

Ami a dánokat illeti, Morten Olsennek több poszton is változtatnia kell. A jobbszélső Dennis Rommedahl megsérült a portugálok ellen, és biztosan nem léphet pályára, helyét az a Tobias Mikkelsen foglalja el, aki az előző csoportmeccsen Rommedahlt váltotta. De kérdéses a védekező középpályás,
Niki Zimling játéka is, az ő helyettesítésére Jakob Poulsennek van a legnagyobb esélye, bár nincs kizárva, hogy Olsen végül a rutinosabb, ráadásul a német futballt remekül ismerő (négy éven keresztül a Schalkéban szereplő) Christian Poulsennek ad lehetőséget.

Dánia csak egy győzelemmel lehet biztos abban, hogy bejut a legjobb nyolc közé, de akár egy döntetlen is elég lehet számára, ha a másik párban Hollandia legyőzi Portugáliát.

A várható kezdőcsapatok:
Dánia: Andersen - Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen, Kvist Jörgensen, J. Poulsen, Mikkelsen, Eriksen, Krohn-Dehli, Bendtner.
Németország: Neuer - L. Bender, Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Müller, Özil, Podolski, Gomez.