Lippi: A spanyolok képesek csalni

Vágólapra másolva!
A volt olasz kapitány, a jelenleg Kínában edzősködő Marcello Lippi elképzelhetőnek tartja, hogy a spanyolok és a horvátok összejátszanak Olaszország ellen, és egy előre megbeszélt eredménnyel kiejtik Prandelli csapatát.
Vágólapra másolva!

"A spanyoloktól sem áll távol, hogy olyan eredményre játsszanak, ami nekik a leginkább megfelel" - jelentette ki az Európa bajnokság hétfő esti meccsei előtt Marcello Lippi. A volt olasz szövetségi kapitány arra a gyanúra célzott, amely szerint a C csoport másik meccsén a spanyolok és a horvátok 2-2-re végeznek, és együtt mennek a nyolcaddöntőbe, ez esetben ugyanis az olaszok bármilyen eredményt érnek is el az írek ellen, mindenképpen kiesnek.

Lippi szerint mi sem bizonyítja jobban a spanyolok hajlandóságát az ilyesmire, mint a Rayo Vallecano és a Granada összecsapása a bajnokságban, ahol az utolsó fordulóban az előbbi csapat pont 1-0-ra győzött, és ezzel a nekik kiszolgáltatott Villarreal esett ki az első osztályból.

Az olaszoknak egyébként vannak hasonló tapasztalataik: a 2004-es Eb csoportkörében a svédek és a dánok éppen 2-2-t játszottak, amivel egyaránt továbbjutottak, Olaszország pedig búcsúzott. Így szokott ez történni, mondja Lippi: "A csapatok mindig úgy kezdik, hogy mit képzelnek róluk, hogy tennék ők kockára múltjukat, hiszen mindig győzelemre játszanak. A végére azonban az lesz, ami az érdekük..."

Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya azonban - legalábbis nyilatkozataiban - optimistább elődjénél. Szerinte csapatának hétfőn mindenekelőtt meg kell vernie az íreket, lehetőleg több góllal, aztán marad a bizakodás. Prandelli - aki élete nyilvánvalóan legfontosabb meccsének mondta a hétfőit - azt hangoztatta, hogy a spanyol futballról ő ilyen összejátszást nem tud elképzelni. "Nem fog ez történni, nem hiszem, hogy ez lehetséges" - érvelt, Lippinél azért kevesebb érvanyaggal.