Nekünk meg ott volt Casillas - edzői nyilatkozatok

Vágólapra másolva!
A spanyol válogatott edzője, Vicente del Bosque a horvátok elleni 1-0-s győzelem után azt mondta: neki teljesen mindegy, hogy a négy közé jutásért ki lesz az ellenfél. Kollégája, a horvát Slaven Bilic gratulált a játékosainak, de csalódott a kiesés miatt.
Vágólapra másolva!

"Ma egy nagy lépést tettünk meg az Eb-n" - nyilatkozta a címvédő szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque a horvátok elleni találkozó után, amelyet Jesus Navas 88. percben szerzett góljával nyertek meg a spanyolok.

"Semmiképpen nem akartunk döntetlenre játszani, mert az veszélyes lett volna a számunkra. A horvátoknak nagyon jó csapatuk van, de a végén bebizonyítottuk, hogy kontrolláljuk a mérkőzést" - folytatta Del Bosque, aki egy nehezen kiharcolt győzelemnek nevezte a hétfőit.

"Szenvedtünk, de többet birtokoltuk a labdát, és ezt ki is tudtuk használni. Horvátországnak megannyi veszélyes kontrája és helyzete volt, de nekünk meg ott volt Casillas a kapuban. Nem érdekel, hogy kivel játszunk a negyeddöntőben, úgyis mindent ki kell adnunk magunkból a siker érdekében" - összegzett a tréner.

A horvátok edzője, Slaven Bilic a spanyoloknak és a saját játékosainak is gratulált. "Mindent bedobtunk, sokat kockáztattunk, próbáltunk menni előre, és ezért a végén kinyíltunk, és ezt a spanyolok kihasználták. Összességében csalódottak vagyunk, mert nekünk voltak nagyobb helyzeteink, és ha a világbajnok ellen lépsz pályára, akkor az ilyen esélyeket ki kell használni."

A spanyolok a D csoport második helyzettjével, azaz Franciaországgal, Angliával vagy Ukrajnával játszanak csütörtökön a négy közé kerülésért.