Szenvedtünk, de megcsináltuk - Prandelli kemény negyedórát élt át a kispadon

Vágólapra másolva!
Élete legnehezebb negyedóráját élte át Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki idegesen figyelte az Eb C csoportja másik, horvát-spanyol találkozójának eredményét is. Csapata végül negyeddöntőbe jutott, a tréner azt ígéri, mennek tovább a megkezdett úton.
Vágólapra másolva!

Félórás ír kacérkodás után olasz továbbjutás

Olvassa el élő közvetítésünket!

Nagyon benn volt Cassano gólja - videó

Nézze meg a mérkőzés képeit!

"Nehéz mérkőzést játszottunk egy kiváló csapattal és annak remek közönsége előtt. Szenvedtünk, de megcsináltuk. Ez inkább a szív diadala volt, és nem a minőségi játéké" - nyilatkozta Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány az Írország felett aratott 2-0-s győzelmet követően.

"Sohasem szenvedtem még ennyire a kispadon, a 75. perctől folyamatosan azt figyeltük, hogy áll a másik meccs eredménye. Nagyon kemény volt az a negyedóra" - tette hozzá. "Akárkivel is kerülünk össze a nyolc között, ugyanezt ígérhetem: szívvel-lélekkel fogunk küzdeni."

Giovanni Trapattoni szerint az olaszok technikásabb, precízebb futballja várható volt.

"Sajnos hibákat vétettünk, mindkét gólt pontrúgásból kaptuk, sajnos nem először ezen az Eb-n. Még kétéves szerződésem van, készülünk a következő szezonra, és megfiatalítjuk a válogatottat" - mondta az írek olasz szakvezetője.