Társoldalunk:

Az elnézett leshelyzet javít Kassaiék ukrajnai megítélésén

2012.06.20. 19:35

Békülékenyebb hangnemben ír az angol-ukrán Európa-bajnoki mérkőzést vezető magyar futballbírókról szerda délután megjelent online cikkében az őket reggel még élesen támadó Szegodnya című ukrán napilap, elismerve, hogy a botrányosra sikeredett ukrán gólt eredményező támadás során a hazaiak javára is tévedtek.

A fotókkal és videofelvétellel illusztrált cikk szerint Kassai Viktor játékvezető kedd este Ukrajna egész futballrajongó közönségének első számú ellenségévé vált, miután nem ítélte meg Marko Devics angoloknak lőtt gólját. Az sem számított, hogy a kapunál történtekért a segédje (Vad II István vonalbíró) volt a felelős, az ukrán szurkolók készen álltak Kassai "felnégyelésére" - olvasható az írásban.

Azonban az ukrán szurkolókat hatalmába kerítő érzelmi felindulás háttérbe szorította azt, ami a gólt eredményező támadás kezdetén történt - így a cikk, amely szerint ekkor a bíró a hazaiak javára hibázott.


Abban a pillanatban, amikor Szelin átpasszolta a labdát Milevszkijnek, az utóbbi leshelyzetben volt, de a partjelző nem emelte fel a zászlaját - emlékeztet a lap, megjegyezve, hogy miután Milevszkij megkapta a labdát, azt Devicsnek továbbította, az ő lövését pedig a gólvonalon túlról vágta ki az angol védő, ám a magyar bíró nem ítélt gólt.