Kassait megmentheti, hogy nem a továbbjutás múlt az elnézett gólon

Vágólapra másolva!
Az angolok korábbi FIFA-bírója, Graham Poll a Daily Mailen vezetett rovatában azt írta, nem kizárt, hogy Kassai Viktor az ukrán-angol meccsen elnézett gól ellenére kap még feladatot az Európa-bajnokáson.
Vágólapra másolva!

Poll arra alapozza ezt a kijelentést, hogy nem a továbbjutás múlt azon, hogy az alapvonalnál álló Vad II István nem szúrta ki, hogy Marko Devics lövése után John Terry a gólvonalon túlról húzta ki a labdát.

Az ukránoknak ugyanis a döntetlen még nem lett volna elég a továbbjutáshoz, győzniük kellett volna az angolok ellen, akik Wayne Rooney fejesével végül 1-0-ra verték a házigazdát.

Poll megemlítette, hogy két éve a FIFA egyből hazaküldte a vébéről az uruguayi Jorge Larriondát, aki az angol-német nyolcaddöntőn nem vette észre, hogy Frank Lampard lövése után a labda bőven a gólvonalon túl pattant le. Larrionda akkor Poll szerint ugyanúgy esélyes volt a döntőre, mint most Kassai.

A korábbi FIFA-bíró egyébként a videobíró bevezetése mellett van, és azt mondja, éppen Lampard esete miatt lett kitalálva az ötbírós rendszer, amelyben a játékvezető munkáját két alapvonalon álló kollégája segíti, de a mostani eset is bizonyítja, hogy még ez sem elég a hibák kiküszöböléséhez.