Megint egymásnak estek a franciák a vereség után

Vágólapra másolva!
Dühös szavak hangzottak el a francia csapat játékosai között a svédekről elszenvedett vereség után, ismerte el Laurent Blanc szövetségi kapitány. Az esetről korábban Olivier Giroud számolt be, aki szerint "üvöltözős csata" tört ki az öltözőben.
Vágólapra másolva!

A szövetségi kapitány ugyanakkor nem volt ennyire komnoly az eset. "Ha győzöl, könnyebben fogadsz el egyes dolgokat, boldog vagy. Ha veszítettél, feldúlt vagy. De mindannyian lehűtöttük magunkat egy jó zuhanyzással" - mondta az edző a Sky Sports szerint.

Az okokról csak annyit mondott: a játékosok úgy érezték, nem mindenki adott ki mindent magából a meccsen. "Nem tudom, arról van-e szó, hogy igen fiatal csapatunk van. Ha viszont érzel valamit, azt ki kell adnod magadból, és ez nem csak a technikai stábra vonatkozik. Ha megmondod a véleményed, az konstruktív is lehet, azt mutatja, vannak reakciók, és van feszültség. Remélem, lesz a spanyolok elleni negyeddöntő után is, de jó értelemben."

Az esetről megkérdeztél az Arsenal védőjét, Laurent Koscielnyt is, ő azonban azt mondta: már túl vannak az egészen. "Egymás fejéhez vágtunk dolgokat az öltözőben, de ami elhangzott, az elhangzott, és megtartjuk magunknak" - tette hozzá, majd még megjegyezte: nyilván szerettek volna győzelemmel továbbjutni, de a negyeddöntő így is megvan, tehát nincs miről beszélni.

A franciák a két évvel ezelőtti világbajnokságot is végigbalhézák, a botránysorozat onnan indult, hogy Nicolas Anelka az öltözőben durván beszólt az akkori szövetségi kapitány Raymond Domenech-nek. Anelkát hazaküldték, amire a játékosok egy része sztrájkba lépett, a csapat pedig teljesen szétesett.