A két bűnbakot gyalázzák Angliában, nyomoz a rendőrség

Vágólapra másolva!
Rasszista támadások érték a Twitteren az angol fociválogatott két sorsdöntő büntetőjét elhibázó Ashley Youngot és Ashley Cole-t az olaszok elleni vesztes Eb-negyeddöntő után. 
Vágólapra másolva!

A két színes bőrű játékost előbb egy Jordy néven író twitterező sértegette rasszista szavakkal, majd mások is követték a példáját. Később valamennyien figyelmeztetést kaptak a Scotland Yardtól, hogy a bejegyzéseiket rögzítették. Válaszként egyikük megismételte a becsmérlő szavakat, és kijelentette, hogy a két játékost Afrikába kellene deportálni. A rendőrség közlése szerint nyomozást indított a bűncselekménynek is minősíthető sértegetések miatt. Az angol szövetség is tiltakozott egy közleményben, melyben leszögezték, hogy a két focista mindent megtett a nemzeti csapatért az Eb-n.

Forrás: AFP/Carl de Souza

Márciusban a pályán szívrohamot kapó Patrice Muambát hasonló kommentben sértegette egy diák, emiatt 56 napos börtönbüntetésre ítélték. Az angolok vasárnap 0-0-ra végeztek az olaszok elleni negyeddöntőben, majd 4-2-re elveszítették a büntetőpárbajt, melyek során tőlük Cole és Young hibázott, az ellenféltől Montolivo.