Fabregas ölelése egy gyönyörű barátság kezdete lehet

Cesc Fabregas, Foci Eb, Euro 2012, Olaszország, Spanyolország
Vágólapra másolva!
Bár a spanyol játékosok nem győzik bizonygatni, hogy a válogatottban nincs hatással rájuk az idény közben mind gyilkosabbá váló Real Madrid-Barcelona párharc, árulkodóak a közösségi oldalakra felrakott közös fotók és videók, melyeken sokáig még véletlenül sem keveredtek a madridi és a katalán focisták az Eb alatt. A győztesen megvívott elődöntő után aztán Fabregas egyszer csak áttörte a határokat, és magához vonta Casillast, pedig még José Mourinho gyanús ólálkodásán is túl kellett tennie magát a csapatnak. 
Vágólapra másolva!

Vicente Del Bosque szövetségi kapitány a 2010-es vb-győzelem után a közös munka együtt learatott gyümölcséről beszélt, arról, hogy ez az óriási siker végre lehetővé tette, hogy baszkok, katalánok, kasztíliaiak és mások együtt ünnepeljenek.

Az Eb-selejtezők idején nem tört felszínre ellentét a La Roja barcás és realos játékosai közt, ám az Európa-bajnokság első napjaiban a Real Madrid minden lében kanál edzője, José Mourinho kissé felkavarta az indulatokat.

A karizmatikus portugál több meccsen ott sündörgött a Real Madrid-játékosokkal kiálló válogatottak körül, a spanyol-ír után pedig még fel is paprikázta magát, amiért a spanyolokat a Barcelonához hasonlították. "Mindenki csak a Barcáról és a válogatottról beszél, holott a spanyol együttesben öt Real-játékos is szerepel. A Barcelona és a spanyol válogatott két külön fogalom. A Barcelona az egyik volt spanyol bajnokcsapat. És hangsúlyozom, csak volt bajnokcsapat, semmi több" - dohogott Mourinho.

Korábban a Daily Mail című brit lap Xavit idézte, aki szerint a Real- és a Barca-játékosok között két éve elmérgesedett a viszony, a feszültségeket Del Bosque és Carles Puyol, a Barcelona védője simította el.

Mourinho később az AS Roma frissen kinevezett edzőjével, Zdenek Zemannal vívott verbális ütközetet, és látszólag befejezte a kavarást, ezzel együtt sokáig úgy tűnt, hogy valamiféle láthatatlan határvonal továbbra is létezik a két gigaklub játékosai közt. Erről árulkodott legalábbis, hogy a számos nemhivatalos fotó vagy videó szinte mindegyikén csak egymással barátkoztak az egy klubon belüliek.

Gerard Piqué Cesc Fabregassal pingpongozott, az erről készült videót, és a barcás társsal közös fotót is kitette a Facebookra. Fabregas Pedróval és Iniestával szerepelt egy képen, ezen kívül posztolt egy Piquét, illetve egy Barca-Real szempontból semleges Fernando Torrest.


Iker Casillas is szorgalmasan használja a legismertebb közösségi portált, ám a képeken vagy önmagában szerepelt, vagy madridi csapattárssal: egyszer Xabi Alonsóval, egyszer Raúl Albiollal, barcelonai még véletlenül sem keveredett közéjük.

Sergio Ramos Xabi Alonsóval pacsizik a Twitteren, ugyanott Alonso a szintén realos Karim Benzemát köszönti a spanyol-francián.

Xabi Alonso aztán gólt fejelt a franciáknak, melyet egy német Real Madrid-játékos, Mesut Özil is posztolt. Úgy tűnt tehát, hogy a klubon belüli kötődés még a francia-spanyol-német válogatotton is átível, míg a spanyolon belül teljesen elkülönülnek egymástól a katalánok és a fővárosiak.

A helyzet csak a portugálok ellen kiélezett küzdelemben, büntetőkkel megnyert Eb-elődöntő után változott meg valamelyest. Bár Piqué és Iniesta egy masszívan barcás Xavi, Pedro, Iniesta, Piqué négyes képét tette ki a Twitterre, Fabregas viszont egyszer csak áttörte a határokat, és Casillast vállon ragadva mosolyog a kamerába a saját Twitter-oldalán.

Forrás: Twitter/Piké

A kapus amúgy is a simulékonyabb játékosok közé tartozik, ahogy a Sports Illustrated online kiadása megjegyzi, többször is a világ legjobb játékosának nevezte Xavit, mikor pedig sokadszor kérdezték erről, csak nevetett: "Már évek óta mondogatom!" A vonzalom az 1999-es ifjúsági vb-győzelem óta tart, ráadásul kölcsönös. Ahogy Xavi fogalmazott: "Néhány válogatott játékost igaz barátomnak mondhatok, különösen azt a drága Ikert."

Talán az év közbeni eredményhajsza mégsem annyira gyilkos, hogy megmételyezze a levegőt a nemzeti csapatnál. Alvaro Arbeloa, a Real védője szerint éppenséggel afféle menedéket jelent a válogatott, ahol a játékosok kicsit kiszellőztethetik a fejüket az év közbeni kompromisszummentes harc után.