Kirúgták a német válogatottból a pókerező csatárt

vb 2014 döntő, joachim löw
Headcoach Joachim Loew of Germany gestures during the FIFA World Cup 2014 final soccer match between Germany and Argentina at the Estadio do Maracana in Rio de Janeiro, Brazil, 13 July 2014. Photo: Marcus Brandt/dpa (RESTRICTIONS APPLY: Editorial Use Only, not used in association with any commercial entity - Images must not be used in any form of alert service or push service of any kind including via mobile alert services, downloads to mobile devices or MMS messaging - Images must appear as still images and must not emulate match action video footage - No alteration is made to, and no text or image is superimposed over, any published image which: (a) intentionally obscures or removes a sponsor identification image; or (b) adds or overlays the commercial identification of any third party which is not officially associated with the FIFA World Cup) EDITORIAL USE ONLY
Vágólapra másolva!
Joachim Löw szövetségi kapitány kirakta a világbajnoki címvédő német labdarúgó-válogatott keretéből Max Krusét, mert szerinte nem viselkedik profihoz méltón.
Vágólapra másolva!

A Bajnokok Ligája-negyeddöntős VfL Wolfsburg középcsatára szombaton Berlinben ünnepelte a 28. születésnapját, eközben vitába keveredett a Bild című német napilap női munkatársával, és elvette a mobiltelefonját, amellyel lefényképezte őt az engedélye nélkül. A Bild szerint Kruse 25 ezer eurós (7,7 millió forint) bírságot kapott a klubjától a történtek miatt.

A póker nagy kedvelőjeként is ismert futballista tavaly októberben is az újságok címlapjára került, amikor egy kora reggeli utazása során 75 ezer eurót felejtett készpénzben egy berlini taxiban. A Wolfsburg akkor is 25 ezer euróra büntette, a közelmúltban pedig fogyókúrára kötelezte.

"Olyan játékosokra van szükségem, akik a labdarúgásra és az Európa-bajnokságra összpontosítanak, beleértve a felkészülési meccseket is, illetve tisztában vannak a példakép-szerepükkel.

- közölte hétfőn Joachim Löw.

Joachim Löw Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marcus Brandt

A csatár a korábbi hírek szerint már a 2014-es brazíliai világbajnokságról is hasonló okok miatt maradt le. Miközben a német válogatott aranyéremig menetelt, ő Las Vegasban póker világsorozat versenyén indult. A szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy Kruse játékára egyelőre csak a következő két barátságos mérkőzésen nem számít, de viselkedésével a nyári Európa-bajnoki szereplését is veszélyezteti.

A németek szombaton Angliát, jövő kedden pedig Olaszországot fogadják, az Európa-bajnokságon pedig Ukrajnával, Észak-Írországgal és Lengyelországgal szerepelnek egy csoportban.