Benzema nem lesz ott a futball-Eb-n

Karim Benzema, foci
This file photo taken on October 8, 2015 shows France's forward Karim Benzema reacting during the friendly football match between France and Armenia at the Allianz Riviera stadium in Nice, southeastern France. The French Football Federation on December 10, 2015 indefinitely suspended star striker Karim Benzema because of criminal charges of involvement in a sex-tape blackmail attempt against teammate Mathieu Valbuena. Federation president Noel Le Graet said the suspension would include the 2016 European Championships to be held in France unless the case was settled.
Vágólapra másolva!
A Francia Labdarúgó-szövetség hivatalosan is megerősítette, hogy a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon nem léphet pályára Karim Benzema, a Real Madrid csatára.
Vágólapra másolva!

Benzema ellen november óta folyik eljárás, azzal vádolják, hogy bűntárs volt Mathieu Valbuena zsarolásában, és közvetített a felek között. Utóbbi játékos már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt, és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló szexvideó, és ha nem fizet 150 ezer eurót, nyilvánosságra hozza. Amennyiben a 81-szeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes Benzemát bűnösnek találják és elítélik, öt év börtönbüntetést is kaphat.

A Francia Labdarúgó-szövetség elnöke decemberben bejelentette, hogy az ügy lezárásáig Benzema nem léphet pályára a válogatottban. Márciusban aztán feloldották Benzema korábban elrendelt bírósági felügyeletét, a 28 éves játékos újra beszélhetett az ügy sértettjével, Valbuenával.

Karim Benzema Forrás: AFP

Ugyan a francia sportsajtó úgy vélte, ezzel a Real Madrid csatára egy lépéssel közelebb került az Eb-részvételhez, Didier Deschamps szövetségi kapitány nem hívta meg a legutóbbi két, Hollandia és Oroszország elleni felkészülési mérkőzésre.

Ezek után szerdán előbb Benzema jelezte saját Twitter-oldalán, hogy nem tagja a franciák keretének, majd a Francia Labdarúgó-szövetség hivatalosan is megerősítette a hírt.

A L’Equipe információja szerint Noël Le Graët elnök és Didier Deschamps szövetségi kapitány találkozott egymással, erről a szövetség közleményben számolt be.

"Az elnök és az edző arra emlékeztetett, hogy a sportteljesítmény fontos, de nem kizárólagos kritérium a válogatott keretének végső kiválasztásakor. A megbeszélés eredményeként végül Noël Le Graët és Didier Deschamps úgy döntöttek, hogy Karim Benzema nem vesz részt az Európa-bajnokságon.”