Osztrák vereség, horvát gála az Eb előtt

David Alaba osztrák fociválogatott
Vágólapra másolva!
A magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő osztrák labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-0-ra kikapott a holland csapattól.
Vágólapra másolva!

A bécsi Ernst Happel Stadionban rendezett szombati összecsapáson a hollandok - akik nem lesznek ott az Eb-n - Vincent Janssen találatával már a 9. percben vezetést szereztek, majd a végeredményt Georginio Wijnaldum állította be a 66. percben.

David Alabáék a magyarokhoz hasonlóan 2-0-ra kaptak ki utolsó felkészülési meccsükö Forrás: AFP



A magyar és az osztrák csapat a franciaországi kontinensviadalon június 14-én Bordeaux-ban találkozik egymással, az F csoportban még Izland és Portugália szerepel.


A horvát válogatott Rijekában igazi önbizalom növelő találkozót játszott, a hazaiak az egyaránt három-három gólt szerző Mario Mandzukic és Nikola Kalinic vezérletével 10-0-ra kiütötték a San Marinó-i csapatot.

A házigazdaként az Európa-bajnokságra készülő francia labdarúgó-válogatott hazai pályán könnyedén 3-0-ra győzte le szombaton a skót csapatot.

A szlovákok Nagyszombatban (Trnava) fogadták az északíreket - akik a magyarok csoportjából jutottak ki a kontinensviadalra -, de a két Eb-résztvevő gárda nem bírt egymással, gól nélküli döntetlen született.

Eredmények:

Ausztria-Hollandia 0-2 (0-1)
Horvátország-San Marino 10-0 (6-0)
Franciaország-Skócia 3-0 (3-0)
Szlovákia - Észak-Írország 0-0