Pintér Ádám

Pintér Ádám
Vágólapra másolva!
A selejtezősorozat folyamán többször sérüléssel küzdő Pintér Ádám öt év légióskodás után tért haza Magyarországra. A spanyol, az orosz és a görög ligát is megjárt középpályás keveset játszott az Eb-selejtezősorozatban, de Franciaországban így is nagy segítséfg lehet.
Vágólapra másolva!

Pintér Ádám 2006-ban, mindössze 17 évesen mutatkozott be az NB1-ben az MTK színeiben. Az első idényében bajnoki ezüstöt szerzett, a másodikban Szuperkupa-győztes és immár bajnok is volt.

Ugyan a 2010/11-es szezont még Budapesten kezdte el, végül három találkozó után a Zaragozához szerződött, ahol

44 mérkőzésen lépett pályára a Primera Divisiónban.

Az oroszországi Tomszknál és a görög Levadiakosznál tett kitérő után végül 2015 augusztusában tért haza a Ferencvároshoz. A legutóbbi idényben 18 bajnokin játszott.

Több mint egy szezon a spanyol első osztályban, az azért valami Forrás: AFP


A felnőttválogatottban 2010-ben Egervári Sándor irányítása alatt mutatkozott be. Mára 21-szeres válogatott, az Eb-selejtezők során azonban csak két mérkőzésen játszott: a görögök és a norvégok elleni hazai meccsen is csereként állt be. Korábban finnek ellen, idegenben is ott lehetett volna, de nem sokkal a mérkőzés előtt megsérült.

Eljöhet még az ideje

Storck azonban a jelek szerint számítana a rutinjára (elvégre masszív spanyol élvonalbeli tapasztalatával kuriózum az egész magyar futballban). Elefántcsontpart ellen végig a pályán volt, és a németek ellen is kapott majdnem egy órát a kapitánytól.

Úgy tűnik, okkal volt opitmista 2015 augusztusában, amikor a következőket mondta: "Az elmúlt két évem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, a sérülések mindig visszavetik a játékosokat, de itt most minden adott ahhoz, hogy újból erőre kapjak. Ahogy tapasztalom, nagyon erős az orvosi csapat a Fradi körül, ez reményt adhat nekem is.