Itt a válasz a foci nagy kérdéseire

a magyar csapat tagjai a Németország elleni válogatott labdarúgó-mérkőzés előtti hivatalos edzésen a gelsenkircheni Veltins Arénában 2016. június 3-án.
Gelsenkirchen, 2016. június 3. A magyar csapat tagjai a Németország elleni válogatott labdarúgó-mérkőzés előtti hivatalos edzésen a gelsenkircheni Veltins Arénában 2016. június 3-án. Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott június 4-én játszik a világbajnok német csapattal Gelsenkirchenben. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Felkészülten várja a foci-Eb-t az Origo is, és nem csak a kötelező alapozást végezte el: nálunk minden fontos információt villámgyorsan megtalál, sőt az olvasó is játszhat a statisztikákkal már meccs közben. Olvashat helyszíni riportokat és meccselemzéseket, első számú elemzőnket még tévéstúdióban is viszontláthatja.
Vágólapra másolva!

Mikor lesz a nyitómeccs? Meddig juthatnak a magyarok? Kik a legnagyobb esélyesek?

Két eset lehetséges: vagy Ön is ezt kérdezi, vagy az összes barátja kérdez Öntől hasonlókat napok óta. Mi megkönnyítjük mindannyiuk életét: nemcsak a fenti kérdésekre adjuk meg a válaszokat, hanem annál jóval többre is.

Ha nem tud majd betelni a magyar csapat meglepetésszerű győzelmeivel, hősies pontszerzéseivel, részletesen elemezzük is majd a meccseken történteket. Kollégánk, Hegedűs Henrik nemcsak az M4 stúdiójában, hanem az Origón is megfejti majd egy-egy meccs alakulásának okait, és azt, hogy miért kerülhetett valaki a kezdőbe általános meglepetésre.

Kövesse velünk a magyarokat! Forrás: MTI/Illyés Tibor


– ezt a típusú szakértést nálunk nem találja majd meg, viszont már meccs közben böngészheti a statisztikákat.

Az Opta adatszolgáltató valós idejű statisztikái alapján megmutatjuk, milyen formációban játszotta végig a meccset egy-egy csapat. A hőtérképeken azt is láthatja, merre poroszkált a legtöbbet Kleinheisler és társai, sőt össze is hasonlíthat bárkit az ellenfél egy focistájával. A mágnestáblára negyedórákra bontva

felrajzolhatja az összes mutatót

a visszaszerzett labdáktól a lehúzott beadásokon át a blokkolt lövésekig, és ezeket összesítve is megnézheti. Lehívhatja egy csapat vagy egy játékos teljes passztérképét, a lőlapját, és a legszebb támadásokat lépésenként lejátszhatja.

A hőtérképen egy korábbi Premier League-meccs adatai Forrás: Origo


A nyitómeccset a hagyományoknak megfelelően a házigazda játssza majd (Franciaország–Románia, június 10., 21.00), ezt és később is minden meccset élőben közvetítünk majd. Az origós meccsnaptárban a teljes csoportkör programját és a csoportok állását is könnyen áttekintheti.

És még csak el sem tévedhet a 24 csapatos Eb labirintusában, bármikor egyetlen kattintással visszatérhet mondjuk a magyarokról szóló hírekhez. Sőt, minden játékosról olvashat külön-külön is.

Hírek a helyszínről

Az Eb-re 44 év után visszatérő nemzeti csapat semmit sem tehet odakint úgy, hogy meg ne tudnák az Origo olvasói. Amellett, hogy az Eb legapróbb újdonságait mindennap percről percre frissülő hírfolyammal követjük majd, a helyszínen három tudósítónk is ott lesz, hogy a torna hangulatát is megragadjuk.

Az Eb további 23 csapatáról is megtalál minden fontosat. Azt tudta például, hogy a csehek Skodával támadnak majd?

A csapatismertetőkön és statisztikákon túl a helyszíneket is érdemes böngésznie. A magyar válogatott például Sean Connery egykori szállodájába fészkeli majd be magát. De hol van a Zöld Pokol, és hol játszottak már teniszmeccseket is?

Mindezeket megtalálja az Origo Eb-oldalán, laptopon, tableten, okostelefonon. Azt pedig szurkoljuk ki együtt, hogy a magyarok minél messzebbre jussanak!