Nem volt hajlandó sört reklámozni az albán válogatott védője

Mergim Mavraj, Albánia
Vágólapra másolva!
Mergim Mavraj a muszlim hitére hivatkozva nem volt hajlandó fölvenni a csapat egyik támogatójának trikóját.
Vágólapra másolva!

Kisebb botrány zavarta meg az Európa-bajnokságra készülő albán válogatott ausztriai edzőtáborozását. A keret tagjainak egy közös fotóra kellett volna összeállniuk, ahol minden játékos a szövetség egyik főtámogatójának, a Peja sörmárkának az emblémájával ellátott pólót visel. A csapat védője, Mergim Mavraj azonban

megtagadta a csapatvezetés utasítását.

Az 1. FC Köln védője arra hivatkozott, hogy muszlim vallása nem engedi sem az alkohol fogyasztását, sem annak reklámozását.

"Tilos ilyet hirdetnünk" – írta ki egy szűkszavú üzenetben Facebook-oldalára a németországi Hanauban született játékos az eset után.

Mergim Mavraj. Nem vesz föl akármit Forrás: DPPI media/Massimo Cebrelli


A Peja koszovói sörmárka, 2011 óta az albán szövetség egyik főtámogatója, egyúttal az albán sportélet egyik legnagyobb szponzora.

Nem haragudtak meg

"A történtek a szövetségre, a csapatra, illetve a játékosra tartoznak, mi nem szeretnénk ezt kommentálni" – idézte a Telegrafi.com a Peja vezérigazgatóját, Ernest Jusufit.

A cég nem vette zokon a történteket, pár nappal később óriásplakát-kampányt indított Albániában, egy alkoholmentes sört hirdetve, azzal a szlogennel, hogy "Ezt neked csináltuk, Mergim", és még egy szmájlit is tettek a végére. Sőt, a "mergim" szó az albán nyelvben menekültet is jelent, azaz a hirdetés még a Balkánon áthaladó menekülteket megszólítja.