11 sztárfocista, aki szívesen lenne Bese Barnabás helyében

Real Madrid Cristiano Ronaldo Karim Benzema Isco
Vágólapra másolva!
Sérülés, kapitányi unszimpátia, túl erős csapattársak, szexvideós zsarolás, elbukott selejtező – sokféle okból maradtak le a franciaországi Eb-ről ismert focisták. A kimaradókból összeállítható álomcsapat minimum helytállna, de talán még érmet is nyerne.
Vágólapra másolva!

Kevin Trapp (Németország, kapus): A 25 éves német kapusnak pazar szezonja volt Párizsban, 25 alkalommal gólt sem kapott, hozzásegítve ezzel a PSG-t a hazai triplázáshoz. A német futball erejét mutatja, hogy

ez is kevés volt ahhoz, hogy bekerüljön a világbajnok keretébe,

ahol Joachim Löw kapitány Manuel Neuernek (Bayern München), Bernd Lenónak (Bayer Leverkusen) és Marc-Andre ter Stegennek (Barcelona) szavazott bizalmat.

Trapp hiába remekelt Párizsban Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert


Dani Carvajal (Spanyolország, jobbhátvéd):
A Real Madrid jobb oldali védője izomsérülést szenvedett a BL-döntőben, így nélküle kell boldogulniuk a spanyoloknak. A helyét az Arsenal játékosa, Hector Bellerin veheti át – a védő, aki 4,42 másodperc alatt, tehát Usain Boltnál is gyorsabban futja le a 40 méteres távot.

Carvajal (balra) sérülés miatt marad le Forrás: BELGA/AFP/Virginie Lefour


Vincent Kompany (Belgium, középső védő):
A Manchester City kiválósága egész szezonban sérüléssel bajlódott, az Eb-ről pedig vádliproblémák miatt hiányzik majd. Nagy csapás ez Marc Wilmots kapitány számára, aki ráadásul a szintén hátvéd Nicolas Lombaertsre és Dedryck Boyatára sem számíthat.

Kompany kiesése bármely válogatottnak nagy érvágás lenne Forrás: BELGA/AFP/Dirk Waem


Raphaël Varane (Franciaország, középső védő):
A 23 éves védő combizomszakadás miatt kihagyta a BL-döntőt, a Real Madrid tréningjén szenvedett combsérülést. Mint később kiderült, ez az Eb-jébe is került.

Varane egyike a sok, Eb-t kihagyó Real Madrid-focistának Forrás: AFP/Evaristo Sa


Luke Shaw (Anglia, balhátvéd):
A Manchester United játékosáról sokáig azt hitték, Ashley Cole méltó utódja lehet az angol válogatottban, csakhogy

2015 szeptemberében kettős lábtörést szenvedett.

Ma már újra edzésbe állt, ám arról szó sem lehetett, hogy az Eb-re utazzon. Roy Hodgson így Danny Rose vagy Ryan Bertrand közül választhat majd a balhátvéd posztján.

Luke Shaw még csak 20 éves, így később valóban az új Ashley Cole válhat belőle Forrás: AFP/2014 Getty Images/Richard Heathcote


Javi Martinez (Spanyolország, védekező középpályás):
Nem volt sérülésmentes a szezonja, de ettől még bekerülhetett volna a spanyol keretbe. A 27 éves játékos 27 meccsen segítette a német bajnok, kupagyőztes és BL-elődöntős Bayernt, ami nem volt elég ahhoz, hogy Eb-résztvevő legyen. A 2010-ben vb-győztes, két évre rá Eb-aranyérmes csapatnak is a tagja volt.

Az Eb-aranyérmes és világbajnok Javi Martinez ezúttal biztosan trófea nélkül marad Forrás: AFP/Paul J. Richards


Danny Drinkwater (Anglia, középpályás):
A 26 éves védekező középpályás a tízpontos előnnyel Premier League-győztes Leicester motorja volt, a hollandok elleni 2-1-es márciusi vereség után őt választották a meccs emberének. Roy Hodgson – szembeszállva a szurkolói akarattal – kihagyta Drinkwatert, mivel úgy érzi, Eric Dier, Jordan Henderson és Jack Wilshere elég lesz a poszton.

Drinkwater hiába remekelt a Leicesterben Forrás: AFP/Paul Ellis


Isco (Spanyolország, középpályás):
A spanyolok talán két, Eb-győzelemre is esélyes keretet ki tudnának állítani, az egyikben nyilván ott lenne Isco. A legjobb 23-ba viszont nem fért be, pedig a Real Madridban alapembernek számított a szezonban, 43 meccsen szerepelt. A 24 éves középpályás ráadásul az Eb-selejtezők során is (jól) játszott. Vicente del Bosque helyette az Atletico Madridban szereplő Kokéra, na és Isco klubtársára, Lucas Vazquezre számít az Eb-n.

Ronaldo ott lesz a portugálokkal, Benzema a francia, Isco a spanyol keretből került ki Forrás: AFP


Arjen Robben (Hollandia, szélső):
A hollandok az Eb nagy hiányzói, felsorolhatnánk több játékost is a csapatból, de a legnagyobb név, akit szívesen láttunk volna a széleken futkározni és jobbról befelé húzva ballal nagy gólokat lőni, az Arjen Robben.

Arjen Robben maximum szurkolhat a nyári Eb-n Forrás: Agęncia Estado/Copyright © Agęncia Estado. Todos os direitos reservados/Dida Sampaio


Marco Reus (Németország, támadó középpályás, szélső):
Talán a legpechesebb német focista,

két éve is sérülés miatt maradt ki a későbbi vb-győztes csapatból.

Most a 27-es bő keretben még ott volt, a végén azonban Joachim Löw úgy döntött, nem viszi ki Franciaországba a 27 éves támadót, mondván, nem elég fitt, "még csak előre tud futni". Pedig a gyors és gólérzékeny (108 dortmundi meccsén 49-szer volt eredményes) Reus több poszton is bevethető – szélsőként, csatárként, támadó középpályásként.

Reus másodszor lépett ugyanabba a folyóba Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert


Karim Benzema (Franciaország, csatár):
A 28 éves Real Madrid-csatár a pályán rendben volt – 27 bajnokin 24 gólt szerzett –, azon kívül viszont voltak gondjai. Azzal vádolják, hogy bűntárs volt francia csapattársa, Mathieu Valbuena zsarolásában, és közvetített a felek között. Utóbbi játékos már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt, és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló szexvideó, és ha nem fizet 150 ezer eurót, nyilvánosságra hozza. Ha ez kiderül, Benzema öt év börtönt is kaphat. Ehhez képest ő azt állítja, Deschamps rasszista, azért hagyta ki.

Szavazzon!

Ön szerint egy jó edzővel mire vinné ez a csapat?