A tüntetések miatt eldugták az Eb-trófeát

Horizontal
The trophy of the UEFA Euro 2016 football tournament is displayed at the headquarters of the Bordeaux Metropole conurbation authority on April 22, 2016 in Bordeaux, within the a lucky draw of 2,000 free tickets for the Euro 2016 matches offered by Bordeaux Metropole to 8 to 16 year old children from precarious homes. / AFP PHOTO / GEORGES GOBET
Vágólapra másolva!
Franciaországban három hónapja tüntetnek a munkajogi reform visszavonását követelve. Úgy tűnik, az Eb-trófeát sem kímélik a sztrájkolók.
Vágólapra másolva!

Az aranyérmesnek járó kupa országjáró körúton járt, 25 városban megnézhették az érdeklődők, és egy-egy helyszínen három napon át lehetett csodálni és fotózgatni. A trófea szerdán futott be a célba, a párizsi végállomásra, ám a fővárosban - a sztrájkolók miatt - úgy döntöttek, hogy

a vonat ezúttal zárva marad,

a kupát pedig nem lehet látogatni.

A szurkolókat eddig minden helyszínen beengedték a szerelvénybe, hogy közös képet készítsenek a Henri Delaunay-kupával, szerdától azonban a tüntetések miatt megszűnt ez a lehetőség - mondta az AP hírügynökségnek a túra szóvivője, Shirley Ribeiro.

Forrás: AFP/Georges Gobet

Az UEFA megerősítette, hogy biztonsági okok miatt döntöttek a szervezők a kupa elzárása mellett.

Francois Hollande államfő a minap óva intette a tiltakozókat attól, hogy a június 10-én kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokság idejére blokádokat szervezzenek, mert szerinte az erőszak alkalmazása elfogadhatatlan lenne.