Magyar aranyéremtől Böde gólkirályságáig

Böde Dániel és Franck Kessie, foci
Budapest, 2016. május 20. Böde Dániel (b) és az elefáncsontparti Franck Kessie a Magyarország - Elefántcsontpart barátságos labdarúgó-mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. május 20-án. A találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Gemius Hungary tanácsadó cég 2359 fős reprezentatív on-line közvélemény-kutatást végzett a foci-Eb-vel kapcsolatban, és a felmérés sok kérdésben hozott érdekes eredményeket.
Vágólapra másolva!

A válaszadók valamivel több, mint harmada mondta, hogy figyelemmel fogja kísérni a közvetítéseket: a megkérdezettek fele otthon, egyedül, a másik fele tévén, de társaságban nézi majd az eseményt. A válaszadók mindössze 3 százaléka fog kiutazni Franciaországba.

Tízből három válaszadó fanatikus rajongó, akiknek mindennél előbbre való, hogy folyamatosan követhesse a meccseket. Mérsékelten még a csodavárás is jelen van: három százalék szerint a magyarok aranyérmet nyernek, egy százalék pedig a döntőbe várja a csapatot.

Forrás: Origo

14 százalék szerint egyetlen meccset sem nyerünk, közel 50 százalék egyetlen győzelemre képesnek tartja a válogatottat, a harmaduk szerint pedig továbbjutunk a csoportunkból.

Az érdeklődők 17 százaléka a hagyományos módon, 9 százalék online, 6 százalék pedig mindkét formában fogad a meccsekre. Érdekes adat, hogy a fogadási hajlandóság a 18-49-es korosztályban a legerősebb, az 50 felettiek nagy többsége nem tervez ilyet.

A Franciaországgal kapcsolatos félelmek még nem oszlottak el,

a megkérdezettek több mint fele tart a terrorizmustól az Európa-bajnokságon.

A hazaiakon kívül a legtöbben (26 százalék) a németeknek, 20 százalék a spanyoloknak, 13 százalék az angoloknak, 12 százalék az olaszoknak, 8 százalék pedig a franciáknak drukkol

A válaszadók nagy többsége (53 százalék) szerint Németország nyeri majd a tornát, a spanyol válogatottra 27, Franciaországra 8, Olaszországra 5, Angliára pedig 3 százalék tippel.

Gólkirály lesz Böde Dániel? Forrás: MTI/Kovács Tamás

Gólkirálynak Cristiano Ronaldót (20 százalék) és Thomas Müllert (19 százalék) várják, de kapott szavazatot Robert Lewandowski, Antoine Griezmann és Jamie Vardy is. Sőt, 9 százalék szerint Böde Dániel is esélyes lehet.