Pontrúgásokkal operálunk az Eb-n

Guzmics Richárd , Markus Henriksen, foci
Norway's midfielder Markus Henriksen (R) and Hungary's defender Richard Guzmics (L) vie for the ballduring during the Euro 2016 play-off football match between Norway and Hungary at the Grupama Arena in Budapest on November 15, 2015. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Kulcsfontosságúak lehetnek a rögzített szituációk Guzmics Richárd, a magyar válogatott védője szerint.
Vágólapra másolva!

A Wisla Kraków focistája megjegyezte, szerencséjükre a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs kiválóan végzi el ezeket a pontrúgásokat, az ausztriai edzőtáborban pedig rengeteget gyakorolták a rögzített helyzeteket.

Guzmics megtisztelőnek érzi, ha bárki is vezérnek tartja őt, de négyen alkotják a védelmet, ráadásul a csapat ereje az egységesség, azaz mindenki kiveszi a részét a támadásból és a védekezésből egyaránt.

A válogatott pénteken délelőtt edz, ezt követően átköltözik végleges szálláshelyére, Terre Blanche-ba, majd délután Bernd Storck szövetségi kapitány már itt vezényel tréninget a 23-as keret tagjainak.

Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott kedden Ausztriával csap össze Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália lesz az ellenfele.