Visszatért a stadionba a huliganizmus az Eb-n

botrány, angol-orosz
MARSEILLE, FRANCE - JUNE 11: Fan enters to field after Euro 2016 group B football match between England and Russia at Stade Velodrome in Marseille, France on June 11, 2016. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Nem elég, hogy napok óta csatatér Marseille kikötője az angol és orosz huligánok miatt, az összecsapások a Vélodrome-ban is folytatódtak.
Vágólapra másolva!

Az 1-1-es döntetlennel végződött angol-orosz mérkőzés lefújása után ismét összecsapást provokáltak ki az orosz szurkolók, de ez nem volt összemérhető a meccs előtti, délutáni verekedéssel, amelyben 31-en sérültek meg, köztük egy ember életveszélyesen.

A stadionban az orosz szurkolók petárdákat hajigáltak, bengáli tüzet gyújtottak, és mindenféle tárgyakkal dobálták az angol drukkereket. A pirotechnikai eszközök annak ellenére jutottak be a stadionba, hogy a szurkolóknak három ellenőrző ponton is meg kellett mutatniuk a csomagjaikat.

A BBC szerint a 85. percig semmi probléma nem volt, az orosz drukkerek ekkor kezdtek el pirotechnikai eszközöket használni, majd megkergették az angolokat, és verekedést kezdeményeztek.

A Guardian szomorúan számolt be arról, hogy az orosz média hősnek állítja be drukkereit. „Kétszázötvenhat orosz szurkoló visszaverte a több ezer erősen részeg angol támadását, és menekülésre késztette őket” – idézte a brit lap a Vesti állami hírszolgálatot.