Az Arsenal-drukkerek kezdhetnek örülni

Granit Xhaka
Granit Xhakáért 33 millió fontot fizetett az Arsenal
Vágólapra másolva!
A franciaországi Európa-bajnokság második játéknapjának legjobbja Granit Xhaka, Joe Allen és Eric Dier volt, az ő teljesítményüket járjuk körbe a statisztikák segítségével. 
Vágólapra másolva!

Hiába védett remekül az albánok kapusa, Etrit Berisha, az ötödik percben elkövetett egyetlen hibáját Svájc könyörtelenül kihasználta, és 1-0-ra megnyerte a franciaországi Európa-bajnokság A csoportjának második meccsét. A második félidőt emberhátrányban küzdötte végig a története első Eb-találkozóját játszó Albánia.

A meccs embere a svájci Granit Xhaka lett az UEFA hivatalos honlapja szerint.

A pályafutását az Arsenalban folytató középpályás elképesztő védőmunkát tett le az asztalra: 6 szerzett labdája mellett 6 felszabadítása is akadt.

Granit Xhakáért 33 millió fontot fizetett az Arsenal Forrás: Origo

Az Arsenal drukkerei örülhetnek az érkezésének, hiszen olyan stabilitást hozhat a középpályán, amire jó ideje szükség lenne a csapatnál.

Allen irányított a walesieket

Wales 58 év után győzelemmel tért vissza futballvilágversenyre, és egy elég lagymatag mérkőzésen 2-1-re verte Szlovákiát az Európa-bajnokság B csoportjában. Gareth Bale gólját a csereként pályára lépő, Ondrej Duda egyenlítette ki, de a 81. percben a cserecsatár Hal Robson-Kanu eldöntötte a három pont sorsát.

Forrás: Origo

A meccs embere ezúttal a walesi középpályás, Joe Allen lett.

A Liverpool játékosa bejátszotta az egész pályát, messze ő passzolta a legtöbbet a csapatból, 43 jó átadása volt.

Dier mindenhol ott volt

Jól játszott a Premier League idénybeli felfedezettjeivel ficánkolni látszó angol válogatott az oroszok elleni csoportrangadón, megérdemelten vezetést szerzett, aztán az utolsó pillanatban egy kósza orosz támadásból gól lett. Az 1-1-es döntetlen azt jelenti, hogy Anglia nyolcadszorra sem tudta győzelemmel kezdeni az Európa-bajnokságot.

A meccs embere a Tottenham védekező középpályása, a gólszerző Eric Dier lett.

Dier a védelem előtt futballozva jól hozta ki a labdákat, egyben remekül szűrta a szórványos orosz ellentámadásokat is, miközben majd 11 kilométert futott.


A meccsekről további érdekes statisztikákat itt nézegethet.