A Juve-védelem lenullázta a belga sztárokat

Belgium-Olaszország
Italy's goalkeeper Gianluigi Buffon grabs the ball during the Euro 2016 group E football match between Belgium and Italy at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Lyon on June 13, 2016. / AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
Vágólapra másolva!
Az olasz válogatott minden erősségét felvonultatva győzte le Belgiumot az E csoport rangadóján. Az eredmény, és a játék képe meglepetés, de azért váratlannak nem mondható. Van statisztikánk is róla. 
Vágólapra másolva!

Olaszország pontosan azt csinálta, amit tud: szervezett védekezésével tönkretette ellenfele támadójátékát, és az adódó lehetőségeit remekül kihasználva nem elégedett meg a döntetlennel, hanem meg is nyerte a mérkőzést.

Igazából nem is az volt a meglepetés, hogy az olaszok sziklaszilárdan védekeztek, hanem az, hogy a támadásokra is maradt energiájuk: míg Gianluigi Buffonnak szinte védenie sem kellett, addig a Thibaut Courtois-nak többször is bravúrral kellett védenie.

A Juve B-B-C-je esélyt sem adott

Az olaszok játékának kulcsa a három védő volt, a Juventus Barzagli-Bonucci-Chiellini hármasa szinte tökéletesen tette a dolgát. Hárman összesen 18 felszabadítást, 4 szerelést és 9 labdaszerzést tettek a közösbe, ráadásul mindhárman egész jó arányban lőtték fel a hosszú passzokat a támadók felé. Külön érdemes kiemelni, hogy az olaszok a fejpárbajok 74 százalékát megnyerték.

Mindez azt is jelentette, hogy a belga támadóknak igen csendes meccse volt: De Bruyne, Hazard és Lukaku hárman összesen kétszer találták el a kaput, amihez a cserék (Origi, Mertens és Carrasco) egyet sem tudtak hozzátenni.

Buffonnak bravúrt sem kellett bemutatnia Forrás: AFP/Jean-Philippe Ksiazek