Most kell kitombolniuk magukat a huligánoknak

rendőrség, Eb, foci-Eb
Police personnel attend to an injured fan following clashes between England fans and police personnel in the city of Marseille, southern France, on June 11, 2016, ahead of the Euro 2016 football match between England and Russia. TOBIAS SCHWARZ / AFP
Vágólapra másolva!
Két ember megsérült a vasárnap késő délután Lille-ben kirobbant utcai csetepatéban, amelynek során német huligánok ukrán szurkolókra támadtak. A német rendőrség 18 bajkeverőt még otthon lekapcsolt.
Vágólapra másolva!

Volker Goll, aki a helyi szurkolói központban dolgozik, a német SID hírügynökségnek azt mondta, a csetepatéban több mint 50 német huligán vett részt. "A rendőrség nagyon későn avatkozott be" - mondta, hozzátéve, hogy a francia városba mintegy 150 ismert huligánok utazott.

A helyi rendőrség beszámolója szerint a huligánok egy német tv-riporterre is rátámadtak, két ukrán szurkoló pedig megsérült. Fényképek szerint a szélsőséges ultrák az 1919-ig használt császári zászlóval (Reichskriegsflagge) pózoltak, és náci karlendítések mellett azt kiabálták, hogy ismét bevonultak Franciaországba.

A dpa úgy tudja, a német rendőrség 18 huligánt Drezdában, hármat pedig Kaiserslauternben lekapcsolt. „A huligánok most akarják megmutatni és kitombolni magukat, mert tudják, hogy évekig nem lesz erre alkalmuk” – mondta a Spiegelnek egy önmagát megnevezni nem kívánó, magas rangú német rendőrtiszt.

Rendőrök próbálnak segíteni egy sérült férfin Marseille-ben Forrás: AFP/Tobias Schwarz

Hozzátette, szerinte a 2020-as Eb-re (amelyet Európa-szerte 13 városban rendeznek), illetve a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari vébére az európai huligáncsoportoknak nem lesz sok esélyük elutazni a szigorú biztonsági intézkedések és az utazási nehézségek miatt.