Storck nyugodtan várja a nyitómeccset

Bordeauxban, 2016. június 13. A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott Ausztria elleni mérkőzése előtti hivatalos edzése Bordeaux-ban 2016. június 13-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Meglepően hideg van Bordeaux-ban, de a magyar válogatott tagjai jó hangulatban, optimistán várják a keddi, Ausztria elleni nyitómeccset az Európa-bajnokságon. A kapitány higgadt, a játékosok alig várják, hogy nekünk is elkezdődjön a torna. 
Vágólapra másolva!

A német szakember nem tűnt feszültnek a bordeaux-i sajtótájékoztatón, amikor például az európai szövetség képviselője le akarta zárni a sajtótájékoztatót, ő jelezte, még nyugodtan kérdezhetik tovább az újságírók.

"Történelmi meccs lesz, hiszen rég nem volt Magyarország ilyen nagy tornán. Ausztria az esélyes, de tudjuk, mi vár ránk. Mivel ez az első meccs, rendkívül nehéz lesz mindkét csapatnak.

- mondta Storck, aki ismét megjegyezte, mindenki számára nagy dolog, hogy itt lehetnek az Eb-n, de hangsúlyozta: ezt megérdemelten vívta ki a csapata.

Már Bordeaux-ban edzett a csapat Forrás: MTI/Illyés Tibor

Lang Ádám szerint az Európa-bajnokság minden percét élvezni kell, így nem is teherként éli meg, hogy a magyar válogatott 44 év után szerepelhet ismét kontinensviadalon. "Ez egy futballünnep. Meglátják a buszunkat az utcán, és mindenki mosolyogva integet nekünk. Minden pillanatát élvezni kell ennek az Eb-nek" - mondta.

Dzsudzsákot meglepte a hideg

A Videoton védője arról is beszélt, hogy jó a hangulat a csapaton belül, illetve teljes mértékben felkészültnek érzi az együttest az összecsapásra. Az osztrák csapatról úgy nyilatkozott, hogy agresszív futballt játszik, megpróbálja letámadni ellenfelét. Erre azonban felkészültek, és reményei szerint sikerül megvalósítani a terveket, és nem okoz majd gondot a labda kihozatala.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány meglepődött, hogy angolos időjárás fogadta őket a nyugat-franciaországi Bordeaux-ban, mert úgy tudta, hogy az itteni stadionban általában magas a hőmérséklet, ugyanakkor nem bánja, hogy ezúttal hűvösebb van. "Remek a hangulat.

így nem kellett senkivel külön leülni beszélgetni. Amikor lehet, a meccseket együtt nézzük" - mondta a Bursaspor szélsője, aki kifejtette, szerinte egyik csapatot se fogja nagy meglepetés érni a meccsen az ellenfél játékát illetően.

Bernd Storck magyaráz a játékosainak a délutáni edzésen Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar–osztrák meccs kedden 18 órakor kezdődik, a francia Clément Turpin vezeti a bordeaux-i mérkőzést.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:
Király Gábor - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás - Pintér Ádám, Nagy Ádám - Dzsudzsák Balázs, Kleinheisler László, Németh Krisztián - Szalai Ádám