A Nagyok mernek magyar futballsikerről álmodni

Nagy László, kézilabda, Veszprém
HUNGARY, Veszprém : Laszlo Nagy of MKB Veszprem celebrates scoring during the EHF Champions League final four match MKB Veszprem vs Paris Saint-Germain in Veszprem, Hungary, on April 26, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A szurkolói önbizalomban nincsen hiány, de nem csupán a fanatikusok várnak győzelmet a magyar labdarúgó-válogatottól az Ausztria elleni Európa-bajnoki nyitányon, hanem sztársportolóink is. A Délmagyarország három Nagyot, a kézilabdázó Lászlót, a vízilabdázó Viktort és a súlyemelő Pétert kérdezett meg az esélyekről.
Vágólapra másolva!

„Szerencsére nem lesz edzésünk, így közösen nézzük a csapattársakkal a meccset. Tudtam arról, hogy amikor a Veszprémmel a BL-döntőt vívtuk, akkor a futballválogatott is nézte a meccsünket, és szurkolt nekünk. Egy jó rajtot és magyar győzelmet várok az osztrákok elleni összecsapástól” – nyilatkozta Nagy László, a magyar férfi kézilabda-válogatott és a Veszprém csapatkapitánya a Delmagyar.hu portálnak.

A klasszis szerint a magyar szurkolók jelenléte óriási jelentőséggel bír majd, és tudja, hogy a válogatott mind fizikálisan, mind mentálisan felkészült a feladatra.

Nagy László Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A világbajnok vízilabdakapus, Nagy Viktor ugyancsak úgy véli, a futballválogatott jó és van benne potenciál. „Nyerünk, ez nem vitás. Egy ország áll mögöttük, ez pedig minden sportolónak sokat jelent. Szorítok a fiúknak, régen uralkodott rajtam is ilyen futball-láz” – mondta.

Nagy Viktor Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az Universiade-győztes, Európa-bajnoki bronzérmes súlyemelő, Nagy Péter éppen az államvizsgájára készül, de félszemmel a meccsre is figyel majd.

Nagy Péter Forrás: AFP

„Bízom a győztes rajtban, és ezt azért mondom, mert a magyar szurkolótábor fantasztikus hangulatot teremt majd Bordeaux-ban” – nyilatkozta, hozzátéve, az osztrák válogatottat tisztelni kell, de nem szabad megijedni tőle.

A cikk megjelenését támogatta a Magyar Telekom.