Dzsudzsák kalapácslábától tartanak az osztrákok

Dzsudzsák Balázs, foci
Hungary's Balazs Dzsudzsak in action during the international soccer friendly match between Germany and Hungary at the Veltins Arena in Gelsenkirchen, Germany, 04 June 2016. Photo: THOMAS EISENHUTH/dpa
Vágólapra másolva!
Jól sikerült felkészülésről, magabiztosságról és a magyar futballválogatott akár hatvédős felállásáról írnak az osztrák lapok a kedd délutáni Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt. Dzsudzsák a legismertebb játékosunk, és nem tartozunk az ívelgetős csapatok közé.
Vágólapra másolva!

Ausztria Eb-lázban ég, írja a Sportlive.at a magyarok elleni keddi meccs előtt, kiemelve, hogy a magyar válogatott csak pótselejtezőn jutott ki az Európa-bajnokságra. „Az Eb-n szereplő csapat erőssége a védekezésben rejlik, tíz csoportmérkőzésen mindössze 11 gólt szerzett” – írja a portál.

„Portugália és Ausztria a csoport esélyese, ennek ellenére elégedettek vagyunk a sorsolással, és természetesen nyerni szeretnénk az osztrákok ellen” – idézi Bernd Storckot az írás.

Forrás: Sportlive.at


Zlatko Junuzovic, a Werder Bremen légiósa semmit sem árul el a taktikáról, annyit mondott, nagyon rugalmasak, és sok lehetséges szituációra felkészültek a magyarok ellen.

Akár hat magyar is védekezhet

A Der Standard is inkább a védekezést emelte ki, a lap szerint Storck semmit sem fog a véletlenre bízni, ha kell, akár hat embert is védekezésre jelöl ki.

„Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, bírjuk erővel kilencven, de akár több percig is. Minden részletet kidolgoztunk, nem turistáskodni érkeztünk az Eb-re” – idézi a lap Marcel Koller szövetségi kapitányt.

Dzsudzsák Balázs Forrás: dpa/Thomas Eisenhuth


A kulcsembernek Dzsudzsák Balázst tartják, akinek „a bal lába olyan, mint a kalapács”, a válogatottban eddig 18 gólt szerző középpályás mellett még Szalai Ádámot emelték ki, hozzátéve, azért ő elég rapszodikusan teljesít.

Türelmet kérnek az osztrákoktól

„A magyarok egy kemény védőfallal keseríthetik meg az osztrákok életét” – állapítja a Sport.oe24.at, azt tanácsolva az osztrák játékosoknak, hogy türelmesen futballozzanak, és nagyon figyeljenek a lesből támadó, kontrákra építő ellenfélre.

Forrás: Sport.oe24.at


A sportportál megemlíti, hogy míg Ausztria Málta (2-1) és Hollandia (0-2) ellen szenvedett vereséget az utolsó két felkészülési mérkőzésen, addig Magyarország a világbajnok németek otthonában kapott ki 2-0-ra.

„Edzőtábor után, sok fizikai munkát követően játszottunk, egyértelműen fáradtak voltunk” – idézi a lap Stockot, aki az osztrákok felkészüléséről azt mondta, ezeken a meccseken a tesztjelleg dominál, így nincs értelme értékelni az eredményeket.

A magyarok mernek futballozni

A Kurier szerzője elmerült a magyar taktikában, és arra figyelmeztet, hogy Koller tanítványai semmilyen módon ne becsüljék alá az ellenfelet.

Forrás: Kurier.at


Azt írja, a magyarok jól védekeznek a középpályán, és labdaszerzés után gyors támadásokat tudnak vezetni a szélen. „A németek ellen megmutatták, hogy a négy hátsó ember mellé visszazár a két szélső, így hat védővel igazi falat húznak fel a saját tizenhatosuknál.”

Junuzovic azt mondta a Kuriernek, a magyar csapat mer futballozni, inkább támadást épít, és nem előrevágott labdákkal és ívelésekkel próbálkozik.