Pengeélen táncolnak az oroszok

foci-eb  verekedés a stadionban az anglia oroszorszég meccs után
Marseille, 2016. június 11. Szurkolók összecsapnak a lelátón, miután véget ért a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában játszott Anglia-Oroszország mérkőzés a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 11-én. (MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)
Vágólapra másolva!
Kisebb incidens volt kedden az orosz, illetve az angol és a walesi szurkolók között Lille-ben, a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínén.
Vágólapra másolva!

Az európai szövetség (UEFA) etikai bizottsága szurkolóinak viselkedése miatt felfüggesztett kizárással büntette az orosz válogatottat, az orosz szövetséget pedig 150 ezer eurós büntetés megfizetésére kötelezte kedden.

Ennek ellenére az orosz drukkerek kis csoportja angol szurkolókra támadt

Lille egyik bárjánál, a központi pályaudvar közelében.

Az angolok erre székeket kezdtek dobálni, majd kisebb verekedés tört ki, amelybe walesiek is belekeveredtek, akik korábban békésen italoztak az angolokkal városszerte. A kedélyek a rendőrség megérkezése után gyorsan megnyugodtak.

Ez már az utolsó utáni figyelmeztetés lesz Forrás: MTI/AP/Thanassis Stavrakis

Az UEFA döntése szerint az orosz válogatottat azonnali hatállyal kizárják a kontinenstornáról, amennyiben drukkerei még egyszer botrányt okoznak valamelyik városban vagy stadionban.