Szörnyű talajú pályán játszunk Izlanddal

Didier Deschamps francia fociválogatott európa bajnokság
France manager Didier Deschamps gestures during the UEFA European Championships 2016 , group A match between France and Albania played at Stadium Velodrome , Marseille , France on June 15th 2016 - Photo Michael Zemanek / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Katasztrofálisnak nevezte a marseille-i Stade Vélodrome pályájának talaját Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Éppen itt lesz szombaton a Magyarország-Izland csoportmérkőzés.
Vágólapra másolva!

A franciák szövetségi kapitánya nem finomkodott a hazai rendezőkkel, katasztrofálisnak nevezte a marseille-i Stade Vélodrome pályájának talaját az albánok elleni szerda esti meccs után.

Az AC/DC-koncert talán nem tett jót

Didier Deschamps azt mondta, már a múlt szombati angol-orosz összecsapáson is látható volt, hogy nincs rendben a pálya gyepszőnyege, és szerda este maguk is megtapasztalhatták. "Ez nem meglepő, ha az Eb előtt AC/DC-koncertet rendeznek a stadionban" – puffogott a szakember.

Ezt a libalegelőt nézd meg, édes öregem Forrás: DPPI media/Michael Zemanek


A franciák a hajrában begyötört góllal verték meg 2-0-ra az albánokat. Lehetett látni, hogy a játékosok sokat csúszkáltak a pályán.

Erre kell felkészülniük a magyaroknak is,

szombaton ugyanis Marseille-ben lesz a Storck-csapat Izland elleni második csoportmérkőzése. Ha egy pontot sikerül szerezni a portugálokkal döntetlent játszó izlandiak ellen, szinte biztosra vehető a továbbjutás.

Nem csak Marseille-ben van gond

Helyszíni tudósítóink egyike ehhez annyit tett hozzá, hogy az általa eddig látottak alapján mindegyik stadionban gyalázatos a gyep, már 10 perc után hatalmas lyukak vannak a kifordult fűcsomók nyomán. "Lehet, hogy az Eb előtti esőzés eredménye, de akkor is nevetséges" – jegyezte meg.

Érdemes megnézni, például, mi történt a szerdai középső meccsen a románok vezető góljánál. A büntetőt elvégző Bogdan Stancu a kitámasztásnál ugyanúgy elcsúszott egy kiszakadó gyepdarabon, mint David Beckham 13 éve Isztambulban, de óriási szerencséjére nem lőtte fölé: