A svédek szerint Kassai az olaszokat segítette

Kassai Viktor
Toulouse, 2016. június 17. Az olasz Giorgio Chiellini (j2) és a svéd John Guidetti (b3) vitatkozik Kassai Viktor játékvezetővel (k), miután összeütköztek a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja második fordulójában játszott Olaszország-Svédország mérkőzésen a Toulouse-i Városi Stadionban 2016. június 17-én. (MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)
Vágólapra másolva!
Felemásan fogadták a svédek, hogy Kassai Viktor az 1-0-s olasz győzelemmel zárult Eb-csoportmeccs hajrájában nem ítélt nekik tizenegyest.
Vágólapra másolva!

Johan Mjallby egykori 49-szeres válogatott svéd focista szerint egyértelmű tizenegyes volt. „Már elsőre is látszott, hogy ez büntető.

– mondta az Expressen Live-nak.

A svédek játékosa, Kim Kallström is egyetértett vele. „Büntető volt, de a kis Svédország nem fog a nagy Olaszország ellen ilyen helyzetben tizenegyest kapni” – nyilatkozta Kallström.

Kassai végig magabiztosan vezette a meccset Forrás: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Maga a sértett, Andreas Granqvist így emlékezett vissza: „Csak annyit éreztem, hogy valaki meghúzta a mezemet, én pedig elveszítettem az egyensúlyomat. A játékvezető azonban máshogy látta, szóval felesleges ezen vitatkozni.”

Erik Hamrén, a svédek szövetségi kapitánya sportszerűen kezet fogott a lefújás után Kassai Viktorral, és nem reklamált a büntetőgyanús szituáció miatt. „Nem láttam tisztán, ezért nem szeretném kommentálni. Csak annyit tudok mondani, hogy most mindenki nagyon csalódott az öltözőben.”

A Dn.se svéd lap csak ennyit ír tudósításában: „A hosszabbításban Granqvist büntetőt kaphatott volna, de a játékvezető, Kassai Viktor (Magyarország) úgy döntött, inkább az olaszokat segíti.”

Az eset 19.00-tól látható:

A helyszínen beszélgettünk svéd és olasz újságírókkal, szurkolókkal, akik közül a meccs előtt szinte senki nem ismerte a leghíresebb magyar játékvezetőt.