A külföldi sajtó is csak ámul a magyar szurkolókon

magyar szurkolók, foci, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016, Stade Vélodrome, Marseille
magyar szurkolók, foci, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016, Stade Vélodrome, Marseille
Vágólapra másolva!
Ahogy videós gyűjteményünkben is mutattuk, hátborzongató hangulatot teremtettek a magyar drukkerek Marseille-ben, miközben a stadionba vonultak a Magyarország–Izland mérkőzésre
Vágólapra másolva!

Az egyik legnagyobb francia lap, a L’Équipe képet és videót is posztolt cikkében a szurkolókról. „Az Ausztria elleni 2-0-s győzelem után a magyar válogatott Izland ellen is számíthat szurkolóira. Úgy tűnik, a drukkerek már készen állnak a meccsre, miután elképesztő hangulatot varázsoltak Marseille utcáira. Két órán belül a Stade Vélodrome izzani fog tőlük, ez nem kétséges” – írta a L’Équipe.

Forrás: L'Equipe

A Daily Mail élő közvetítésében előbb arról ír, hogy micsoda változáson ment keresztül Marseille az elmúlt napokban, hiszen a múlt héten még az orosz, angol és francia huligánoktól rettegett a város, most pedig a magyar és izlandi szurkolók együtt sütkéreztek a tengerparton. „Teljesen érthető az ünnepi hangulat, hiszen Izland először jutott ki az Európa-bajnokságra, Magyarország pedig 30 éve nem volt nagy nemzetközi tornán” – írja az angol lap.

Megjegyzi, hogy legalább 20 ezer magyar szurkoló jelent meg Marseille-ben, ahova nagy részük 14 órás autóút végén érkezett meg. De közöl két képet a magyar ultrákról is, ahova csak annyit ír: „Ugye nem akarsz kikezdeni ezekkel a srácokkal?”

Forrás: Daily Mail

A cikk megjelenését támogatta a Magyar Telekom.