Fél évszázad után verheti Belgiumot Írország

Belgium-Olaszország GÓL 0:2
Belgium's goalkeeper Thibaut Courtois misses the ball as it goes into the back of the net during the Euro 2016 group E football match between Belgium and Italy at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Lyon on June 13, 2016. Italy beat Belgium 2-0. / AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
Vágólapra másolva!
A torna egyik nagy esélyesének kikiáltott belga válogatott a gyenge kezdés után az írek ellen bizonyíthat a második fordulóban.
Vágólapra másolva!

A világranglista legjobb európai csapatát (2.), sztárjátékosokkal a kezdőcsapatban a nyitókörben gyakorlatilag leiskolázta az olasz válogatott, amely rendkívül fegyelmezetten és taktikusan aratott 2-0-s győzelmet.

Az írek ezzel szemben harcos és kemény csatát vívtak a Zlatan Ibrahimoviccsal felálló svédekkel, és megérdemelten szereztek egy pontot.

A belgák legjobbjai közül többen is mélyen tudásuk alatt teljesítettek az olaszok ellen, nagy kérdés például, hogy a Premier League elmúlt idényében 18 gólos Romelu Lukaku bennmarad-e a kezdőcsapatban.

A belga és az ír válogatott összesen 13 alkalommal találkozott egymással, ötször a belgák nyertek, öt döntetlen mellett három ír siker született, igaz, a legutóbbi ír győzelemmel zárult meccset kereken

50 évvel ezelőtt,

1966 májusában játszották.

A egyik legemlékezetesebb párharcukat 1997-ben vívták, akkor éppen a franciaországi világbajnokság pótselejtezőjében találkoztak egymással, Dublinban 1-1-es döntetlen született, míg a brüsszeli visszavágón a 2-1-es hazai győzelemmel a belgák ünnepelhették a kijutást. Akkor Thierry Henry kezezésén háborgott a fél világ, amit a játékvezető nem vett észre - így a franciák második gólja érvénytelen lett volna.

A találkozót szombaton 15 órától Bordeaux-ban a török Cüneyt Cakir sípjelére kezdik.

E csoport, 2. forduló:
Belgium-Írország
Bordeaux, Stade de Bordeaux, 15.00, v.: Cüneyt Cakir (török)
A várható kezdőcsapatok:
Belgium: Courtois - Ciman, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Naingolan - Hazard, De Bruyne, Mertens - Lukaku
Írország: Randolph - Coleman, O'Shea, Clark, Brady - Hendrick, Whelan, McCarthy, McClean, Hoolahan - Long