Az osztrákoknak a túlélés a tét

ausztria-magyarország
BORDEAUX, FRANCE - JUNE 14: Adam Szalai (3rd L) of Hungary competes for the ball against Aleksandar Dragovic (2nd L), Florian Klein (2nd R) and Julian Baumgartlinger (1st R) of Austria during the UEFA EURO 2016 Group F match between Austria and Hungary at Stade Matmut Atlantique on June 14, 2016 in Bordeaux, France. (Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A magyarok elleni 0-2 után a favorit portugálok ellen lényegében a túlélés a tét az osztrákok számára a foci-Eb 2. csoportkörében.
Vágólapra másolva!

Egy esetleges vereség szinte biztosan megpecsételné az osztrákok sorsát, ugyanakkor a portugáloknak is nagy szükségük van a három pontra, hiszen a nyitókörben meglepetésre csak 1-1-es döntetlent játszottak az izlandiakkal.

Mindkét együttes támadójátéka nagyban függ a 7-esektől, a portugáloknál a háromszoros aranylabdás Cristiano Ronaldótól, az osztrákoknál pedig Marko Arnautovictól várják a gólokat. Előbbi csak szenvedett a kőkemény izlandi védők gyűrűjében, utóbbi pedig szinte észrevehetetlen volt a magyarok között.

"Megvannak a képességei, amiket nem mindig tudott érvényesíteni. Szerencsére van elég önbizalma ahhoz, hogy túllépjen a hibáin. Támogatnunk kell őt, és akkor sokat tud nekünk segíteni a pályán" - mondta Marcel Koller, az osztrákok szövetségi kapitánya.

Ronaldo ugyan rengeteget próbálkozott az izlandiak ellen, de lövései nem jelentettek veszélyt a kapura. A Real Madriddal idén is Bajnokok Ligája-győztes támadó a találkozó végén dühös volt az északiakra, azt mondta, egyáltalán nem játszottak a győzelemre, a döntetlent pedig úgy ünnepelték, mintha megnyerték volna a kontinensviadalt.

A portugál és az osztrák együttes eddig tíz alkalommal találkozott, két portugál siker mellett háromszor az osztrákok nyertek, ötször döntetlennel zárult az összecsapás. A két csapat legutóbb 1995-ben játszott egymással.

A szombaton Párizsban 21 órától sorra kerülő összecsapást az olasz Nicola Rizzoli dirigálja majd.

F csoport, 2. forduló:
Portugália-Ausztria
Párizs, Parc des Princes, 21.00, v.: Nicola Rizzoli (olasz)
A várható kezdőcsapatok:
Portugália: Rui Patrício - Vieirinha, Carvalho, Pepe, Guerreiro - André Gomes, Danilo, Joao Moutinho, Quaresma - Nani, C. Ronaldo
Ausztria: Almer - Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs - Alaba, Baumgartlinger - Harnik, Sabitzer, Arnautovic - Janko