Böde: Nem akarok mutogatni senkire. Mármint a bíróra

Az izlandi Birkir Saevarsson (j2) öngólt lő, mellette jobbra Böde Dániel (j) és Szalai Ádám (j3
Marseille, 2016. június 18. Az izlandi Birkir Saevarsson (j2) öngólt lő, mellette jobbra Böde Dániel (j) és Szalai Ádám (j3) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja második fordulójában játszott Izland - Magyarország mérkőzésen a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 18-án. A magyar labdarúgó-válogatott a hajrában egyenlítve 1-1-es döntetlent ért el Izland ellen. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A legszívesebben Angliával játszana a nyolcaddöntőben Böde Dániel, a magyar labdarúgó-válogatott csatára, aki sajnálja, hogy az egyenlítést jelentő gólnál az izlandi védőről került be a labda, és nem ő rúgta be.
Vágólapra másolva!

Némileg hasonlított az Izland elleni Eb-csoportmeccs a Feröer elleni selejtezőre, akkor is hasonló volt a forgatókönyv, egy masszívan védekező csapat vezetést szerzett ellenünk, onnantól pedig fokozatosan nőtt a magyar csapaton a nyomás, ahogy telt az idő, de nem sikerült fogást találni az ellenfélen.

Böde Dániel Feröer ellen csereként szerzett két gólt, amivel szállította a továbbjutáshoz létfontosságú győzelmet, és Bernd Storck most is csatába dobta 0-1-nél a Fradi közönségkedvenc támadóját. Böde ezúttal nem tudott gólt szerezni, bár az egyenlítést jelentő öngólnál ott érkezett a saját kapujába találó Saevarsson mögött.

Böde sajnálja, hogy a gólnál Saevarsson megelőzte Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Az egy pontra rászolgáltunk. Sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük. Nem akarok most mutogatni senkire – mármint a bíróra. Úgyhogy inkább nem mondok semmit.

Böde szerint a kezdés előtt mindenki aláírta volna a négy pontot, úgyhogy most már lehet beszélni a továbbjutásról, és ha választani lehetne, legszívesebben az angolokkal játszana a nyolcaddöntőben.

Teljes volt az öröm Fotó: Polyák Attila - Origo

A 29 éves csatár sem feledkezett el a szurkolókról, azt mondta, fergeteges volt a hangulat, és

már péntek este is hallotta a Ria-Ria-Hungária rigmust, amikor kiment a szálloda erkélyére.

Amikor Bödét arról kérdeztük, hogy miben tud mást vagy többet nyújtani, mint a hozzá hasonló stílusú Priskin Tamás és Szalai Ádám, azt felelte, „mindenképpen erősebb vagyok, mint ők. Azt nem tudnám megmondani, hogy Portugália ellen mi dönt majd arról, hogy ki kerül be a kezdőbe, katonák vagyunk, majd a főnök eldönti” – utalt Böde Storckra.