Dárdai: Így nem fogunk kikapni a portugáloktól sem

Magyarország - Izland, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016 magyar szurkolók, foci, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016, Stade Vélodrome, Marseille
Magyarország - Izland, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016 magyar szurkolók, foci, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016, Stade Vélodrome, Marseille
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Dárdai Pál az M4 Sport helyszíni stúdiójában elmondta, hogy a magyar válogatott akár a győzelmet is megérdemelte volna Izland ellen, és ha továbbra is ennyire „rendben lesz a csapat”, akkor Portugáliát is meg lehet fogni.
Vágólapra másolva!

„Nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. Az izlandiak sok mindent nem érdemeltek volna, szerencsére belealudtak a meccsbe, és elhitték, hogy tudnak nyerni. Kaptak egy ajándék tizenegyest, mi labdabirtoklásban és a helyzetek kidolgozásában is jobbak voltunk.

Magasan megérdemeltük a pontot, de ha lett volna még öt perc, talán nyerünk is” – nyilatkozta a Hertha edzője az 1-1-re végződött, Izland elleni Eb-meccs után.

Dzsudzsákék a Himnuszt hallgatják a meccs után Fotó: Polyák Attila - Origo

Dárdai szerint Bernd Storck szövetségi kapitány a kapott gól után jól változtatott a csapaton. „Dzsudzsák bal oldalra való áthozatala is jó húzás volt, többször megtörte ott az izlandiakat. Sprintből meg tudta oldani a helyzeteket, nem kellett áttennie a bal lábára a labdát. A csereként beállt Nikolics jó passzt adott a gólnál, ha pedig az izlandi nem lövi be, akkor a másik csere, Böde berúgta volna. Le a kalappal a második félidőben nyújtott teljesítmény előtt: klassz!”

A magyar válogatott fizikailag nagyon jó állapotban van, Dárdai szerint ezt látni lehetett ezen a meccsen és az osztrákok elleni találkozón is.

Persze egy Eb komoly terhelés pszichésen és fizikálisan, de az idősebb játékosaink közül Gera és Király is van olyan profi, hogy el tudja dönteni, hogy vállalja-e a játékot a következő meccsen.”

Szinte mindenben felülmúltuk Izlandot Fotó: Polyák Attila - Origo

Dárdai szerint jól sikerült a rotálás is. „Például Szalai Ádám is pihent maradt. Meg kell nézni, ki sérült meg, kinek van izomproblémája. Lehet, hogy még nem is érzik, majd ha kihűlnek az izmok, felállnak a vacsora után, akkor fogják érezni, ha valami gond van, mert

A magyar válogatott utolsó csoportmeccsét jövő szerdán Portugáliával játssza, Dárdai így tekintett előre: „Meccsről meccsre javul a csapat passzjátéka, ma például nyomáskényszerben is nyugodtak maradtunk, ez nagyon jó előjel. A négy pontunk megérdemelt, ezt nem összekapartuk, ezért nagyon jó partit fogunk játszani a portugálokkal. Ha ilyen fizikális állapotban lesznek a srácok, és így elkapják a napot, mint ma, akkor nem fogunk kikapni Portugáliától.”