Storck: Ezt nagyon megérdemeltük

Magyarország - Izland, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016  Euro 2016 Group F Iceland - Hungary SQUARE FORMAT
Coach Heimir Hallgrimsson (R) of Iceland and coach Bernd Storck (L) of Hungary shake hands prior the Uefa Euro 2016 Group F soccer match between Iceland and Hungary at the Stade Velodrome in Marseille, France, June 18, 2016. Photo: Federico Gambarini/dpa (RESTRICTIONS APPLY: For editorial news reporting purposes only. Not used for commercial or marketing purposes without prior written approval of UEFA. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications (whether via the Internet or otherwise) shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)
Vágólapra másolva!
Fantasztikusnak nevezte a csapat teljesítményét Bernd Storck szövetségi kapitány az izlandiak ellen kiharcolt 1-1-es döntetlen után. Bejöttek a kockázatos cserék.
Vágólapra másolva!

"Ez fantasztikus mérkőzés volt, végig beleadtunk mindent, nagyszerű volt a csapat" – mondta Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az izlandiak elleni 1-1-es döntetlen után az M4 riporterének.

Bernd Storck és Heimir Hallgrímsson gratulál egymásnak Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Federico Gambarini


"Mindent kockára tettünk, de sokat is nyertünk" – jelentette ki Storck, vélhetően arra utalva, hogy az utolsó percekben három befejező csatárunk volt a pályán, és a szokásosnál eggyel kevesebb védőnk.

Megint fejlődtünk

A kapitány azt mondta, bár mi játszottuk a focit ezen a meccsen, nagyon erős csapat ellen játszottunk, és ahogy az osztrákok ellen, most is sokat fejlődtünk.

– jelentette ki a német szakember. "Először is ma ünnepelünk, aztán megnézzük a következő mérkőzést" – tette hozzá.

Ünneplésre van ok:

az eddig megszerzett 4 ponttal már nagyon nehezen eshet ki a magyar válogatott.

Biztos ugyanis, hogy a csoportban a harmadik helynél már nem végezhet hátrébb, mivel az osztrákok és az izlandiak közül valamelyik csapatot biztosan megelőzi.

Az pedig nagy valószínűtlen, hogy a hat csoportharmadik közül négy másik legalább 4 pontot szerezzen. És persze lehetünk még másodikok vagy akár elsők is a csoportban.